Ballerina Zimny Kaftira muze H&M Conscious Kunstproject


Megan Zimny Kaftira en Denise Collignon Counscious New WorldMegan Zimny Kaftira, tweede soliste van Het Nationale Ballet, is een van de vijf gezichten van Conscious New World, een kunstproject van H&M en PUP creative agency. Voor dit project, waarin vijf kunstenaars samenwerken net vijf bijzondere muzen, komen kunst, mode en duurzaamheid samen. 

Conscious New World

De Muzen kozen elk een duurzaam thema waarin H&M actief is. Samen met de kunstenaar en met behulp van visueel kunstcollectief Sober Industries zetten zij een van deze thema’s om tot een levend kunstwerk. De kunstenaars Jolanda van Meringen, Cil Laurens, Charlotte van Greeven, Tim van Cromviort en Denise Collignon werken samen met Megan Zimny Kaftira, Victoria Koblenko, Sanne Vogel, Valentijn de Hingh en Eveline Vroonland voor H&M.

Filmmakers Aram & Jur maken een korte documentaire van het project. De Muzen worden met hun kunstwerken gefotografeerd door fotograaf Tim Verhallen en het resultaat hiervan zal te zien zijn in het tweede issue van PUPMAG., dat in juni in de winkels zal liggen. 

Megan Zimny Kaftira en Denise Collignon

Bloemkunstenares Denise Collignon zet zich samen met ballerina Megan Zimny Kaftira in voor het thema ‘grondstoffen’. Megan: “Er worden tegenwoordig zoveel chemicaliën en pesticiden gebruikt die het milieu en onze lichamen schaden. Eco mode is zowel een bewuste als leuke keuze; wie houdt er niet van een prachtige bloemenjurk van biologisch katoen?”  

Reizende Expositie

Alle kunstwerken zullen op woensdag 2 april worden gepresenteerd tijdens een event voor pers en genodigden. De avond wordt gehost door sustainable fashion expert Marieke Eyskoot. De kunstwerken reizen vervolgens vanaf 10 april in vitrines het land door waar ze te zien zijn op vijf grote pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven.