Ann van den Broek’s ‘Co(te)lette’ naar Cyprus

Het beroemde (en beruchte) stuk Co(te)lette, van de Vlaamse choreografe Ann van den Broek, zal 23 september gedanst worden op Cyprus. Dit naar aanleiding van het winnen van een prijs voor ‘The Co(te)lette Film’ op het Cyprus International Film Festival op 13 oktober 2011.

Van het theater naar het witte doek

In 2007 ging Co(te)lette in première in Antwerpen en al meteen kreeg de voorstelling veel nationale (en internationale) aandacht. Het stuk gaat over drie vrouwen die samen ‘de vrouw’ laten zien. Een rauw stuk waarin seksualiteit, kwetsbaarheid, kracht, vleselijkheid, drang naar succes, controle en verstilling centraal staat. Van den Broek confronteert de toeschouwer met een intiem beeld, waar naaktheid niet uit de weg wordt gegaan om zo onder je huid te kruipen en een blijvende indruk achter te laten.

 

Van den Broek heeft veel getoerd met het stuk en wilde er graag een film van maken. Ze nam contact op met Janine Dijkmeijer (Aristiek directeur Cinedans en zakelijk manager het Nationale Ballet) en die koppelde haar aan regisseur Mike Figgis. Hun samenwerking werd een groot succes en de film won prijzen tijdens filmfestivals in Los Angeles (VS), Brussel (B),  San Francisco (VS) en vorig jaar in Cyprus. Door het succes van de film is het gezelschap gevraagd naar het Rialto Theater te Lemesos te komen, om de voorstelling te spelen.