Foto Angie Chung via Flickr

5 plekken waar jij kunt dansen in de kerstvakantie!

De kerstvakantie staat voor de deur. Dat betekent vrijheid, gezelligheid en natuurlijk lekker eten! Maar het betekent ook dat de meeste dansscholen en –opleidingen gesloten zijn. Wil jij lekker doordansen in de kerstvakantie? Wanhoop niet, Dansmagazine.nl zet de mogelijkheden op een rijtje.

1. Winterintensive 2015 bij het Amsterdam Dance Centre

Danser en choreograaf Laurent Flament maakte choreografieën voor So You Think You Can Dance en werkte mee aan producties als Annie, The Sound of Music en West Side Story. Van 27 tot en met 30 december 2015 is hij te vinden in de studio’s van Amsterdam Dance Centre. Hij verzorgt hier jazzlessen voor gevorderde en professionele dansers. Alle lessen zijn los te volgen en vooraf aanmelden is niet nodig. Ook in de rest van de kerstvakantie gaan de lessen van het Amsterdam Dance Centre gewoon door.

2. Workshop Gaga bij de Henry Jurriëns Stichting

De dansers van de fameuze Israëlische Batsheva Dance Company doen het elke dag: gaga, een dansmethode ontwikkeld door Ohad Naharin. Van 27 tot en met 31 december 2015 kunnen professionele dansers en dansstudenten kennismaken met gaga tijdens een vijfdaagse workshop. Elke dag start met een reguliere gaga-les, zoals de dansers van Batsheva Dance Company deze ook dagelijks volgen. Daarnaast wordt er repertoire van Ohad Naharin aangeleerd, zodat je de aangeleerde technieken direct kunt toepassen. Aan het eind van elke dag vindt er nog een verdiepingsles in gaga plaats.

3. Dansen bij Chassé Dance Studios

Van ballet tot moderne dans, hiphop, yoga en jazzballet, bij Chassé kun je in bijna elke stijl danslessen volgen. De dansschool die huist in een monumentale kerk in Amsterdam biedt danslessen aan voor zowel beginners, gevorderden als professionele dansers. En in de kerstvakantie gaan de lessen gewoon door!

4. Op dansvakantie met Dansklooster

Als je dan toch vakantie hebt, kun je net zo goed een paar dagen weg gaan! Dansklooster is gespecialiseerd in vrije dans. Van 26 tot en met 30 december biedt Dansklooster een paar dagen vol dansmeditatie aan. Centraal staat de spirituele sfeer en het contact met jezelf. Ook kinderen zijn welkom!

5. Bezoek een dansvoorstelling

Dansmagazine.nl maakt het je makkelijk. Wij hebben de mooiste dansvoorstellingen die in de kerstvakantie te zien zijn voor je op een rijtje gezet! Lees verder.

 

Meer inspiratie