Jason Gwen werkt hard voor zijn droom en gaat nu op wereldtour: ‘‘Ik wil een nummer 1 hebben in de hitlijst’’

Zingen, acteren en producen: multitalent Jason Gwen kan van alles eigenlijk wel wat. Deze herfst brengt hij een nieuw visueel album waarna hij gaat toeren door Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Wij mochten hem interviewen.

Kun je iets vertellen over je achtergrond? Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Jason Gwen, acteur, muzikant en visuals producer. Al het autonome werk dat je van mij ziet, produceer ik vanuit stichting Arnhems WORK, een cross media factory. Op mijn 12e deed ik mee aan de OVERSPEL en DANS categorie van de Kunstbende in Apeldoorn. Met een liedje van de Backstreet Boys weet ik nog –LARGER THAN LIFE. Ze vonden mijn zang tijdens het dansen niet goed –maar gaven me wel een ere volle vermelding voor mijn verschijning –ha. Wie had nou verwacht dat ik na 20 jaar, mijn tweede lange plaat uitbreng op 24 December. En NEE –het is geen KERST ALBUM! Verwacht nieuwe electro met een hiphopsausje. Op 2 en 3 januari speel ik dan mijn release shows op een geheime locatie in Amsterdam. Mijn band bestaat overigens uit twee vrouwelijke dansers en een DJ. Zowel uit de hedendaagse danswereld, als uit het clubcircuit.

Kun je iets vertellen over je voorstelling? Hoe ben je op dit idee gekomen? Wat wil je graag uitdragen?

Door corona is de voorstelling voor maximaal 30 mensen, maar wel tegen 70 euro per kaartje. De locatie is perfect voor deze capaciteit en werkt ook nog eens goed met de visuals. Daarbij bied ik bij elke live nummer, persoonlijke gerechten uit mijn leven zodat je bij het eten, nooit meer die nummers gaat vergeten.

Wat zijn je ambities?

Als muzikant mag ik al veel doen in een korte tijd, maar DUA LIPA is op dit moment mijn voorbeeld. Het is mijn doel om mijn nieuwe sound te populariseren en het nog meer ‘radio friendly’ maken. Die nummer 1 op de Billboard Charts wil ik natuurlijk tenminste 1 keer in mijn leven gehad hebben. En damn dat is geen makkelijke taak. Het liefst zou ik zo groot worden als Michael Jackson en Beyoncé. Als je toch ambities moet hebben –travel to the moon toch?

Volg Jason via Instagram, Spotify of bezoek zijn website.

Meer inspiratie