Dansateliers

DansateliersDansateliers is een onafhankelijke plek voor makers om hun eigen stem en signatuur te vinden, verder te onderzoeken en te ontwikkelen, of te verdiepen en uit te kristalliseren. Dit alles wordt facilitair en productioneel ondersteund. Ook worden ze begeleid door een dramaturg of coach. Als productiehuis bieden wij een podium voor het produceren van volwaardige producties - volledig professioneel gefaciliteerd en begeleid - uitmondend in premières in Rotterdam in ‘De Gouvernestraat’, met aansluitend een reeks voorstellingen in Nederland en/of in het buitenland.

www.dansateliers.nl

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Joseph Simon toont nieuw werk tijdens jubileumfeest Dansateliers
Nieuws - 5 jun 2019

Op 7 juni 2019 toont choreograaf Joseph Simon voor het eerst zijn nieuwe voorstelling ‘Ballet Russe’. Het duet gaat in première in Theater Rotterdam.

dans subsidies AFK amsterdam
Nieuws - 14 dec 2018

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft op 11 december de toekenningen van zijn Tweejarige subsidies bekend gemaakt.

Dansateliers viert 25-jarig bestaan 1993 2011 2013 Gale Kristin
Nieuws - 10 okt 2018

Dansateliers is al 25 jaar dé Rotterdamse werkplaats voor hedendaagse dans. Daarom begon het Rotterdamse danshuis zijn jubileumjaar feestelijk.

Connor Schumacher. Bron: Dansateliers
Nieuws - 1 aug 2017

Lijkt het je wat om de nieuwe fysieke performer te worden in Transitioning Performance? Dan heb je geluk - choreograaf Connor Schumacher is op zoek!

Bron: Unsplash
Nieuws - 23 jun 2017

Dansateliers Rotterdam en Azkuna Zentroa Bilbao starten nieuw uitwisselingsproject voor jonge choreografen.

Hashtag - Loïc Perela. © Jochem Jurgens
Review - 5 dec 2016

In Hashtag onderzoekt choreograaf Loïc Perela de relatie tussen de mens en digitale wereld, de performer en toeschouwer en het hoofd en het lichaam. Hoewel hij een krachtige ervaring overbrengt, kwamen de achterliggende, relevante vragen niet uit de verf.​

Zoom - Lana Čoporda. © Rob Hogeslag
Review - 1 dec 2016

ZOOM toont een persoonlijk protest tegen de seksualisering van het vrouwenlichaam. Choreograaf Lana Čoporda gebruikt hiervoor haar eigen lichaam. En met eigen camera toont ze juist de belachelijkheid van het geseksualiseerde beeld aan. Gezien: 19-11-2016

 

Fonds Podiumkunsten steunt acht nieuwe makers
Nieuws - 27 mei 2016

Het Fonds Podiumkunsten ondersteunt met de Nieuwe Makers-regeling acht nieuwe makers in de eerste aanvraagronde van 2016.

Foto: SNDO - Jija Sohn
Nieuws - 13 dec 2015

Vers afgestudeerd aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, en dan al bestempeld worden als talentvolle, veelbelovende choreograaf. Het overkwam Jija Sohn. Zij krijgt de kans om het Moving Forward traject te volgen.

Pagina's

Abonneren op Dansateliers