Bolshoi ballet

Het Bolsjojballet (Russisch: Балет Большого театра) (Bolsjoj betekent 'groot' in het Russisch) is een internationaal gerenommeerd klassiek balletgezelschap, gevestigd in het Bolsjojtheater in MoskouRusland. Het Bolsjojballet staat al jarenlang aan de top van de internationale balletwereld en kent een eeuwenlange traditie en geschiedenis. Samen met het Mariinskiballet in Sint-Petersburg wordt het Bolsjoj erkend als het belangrijkste balletgezelschap van Rusland.

romeo en julia nationale ballet livestream dans
Nieuws - 18 okt 2019

Woensdag 23 oktober 2019 is het voor de zesde keer World Ballet Day LIVE. Tijdens dit jaarlijkse evenement kan iedereen wereldwijd meekijken.

Dame Gillian Lynne wikipedia overleden choreografe Cats
Nieuws - 5 jul 2018

Op zondagavond 1 juli is de Britse choreografe Dame Gillian Lynne op 92-jarige leeftijd overleden.

Nieuws - 26 apr 2018

Marijn Rademaker en Daniel Camargo zijn genomineerd voor de Benois de la Danse 2018 in de categorie 'beste danser'. Ook wel de Oscars van de dans.

The Taming of the Shrew. Shakespeare.
Reportage - 7 aug 2017

Hoe is deze literaire komedie vertaald naar dans?

Rudolf Nureyev. Allan Warren.
Nieuws - 2 aug 2017

Wat was de reden voor het uitstel van de langverwachte balletvoorstelling Nureyev?

Jewels
Nieuws - 8 dec 2016

Het ballet Jewels bestaat in 2017 vijftig jaar. Om dat te vieren maakte het Lincoln Centre 30 november 2016 bekend dat drie topballetgezelschappen het podium gaan delen, lees hier welke dat zijn. 

Foto: Google Cultural Institute - Bolshoi Theater
Nieuws - 17 dec 2015

Het Bolshoi Theater van dichtbij bekijken? Daarvoor hoef je nu niet meer de hele wereld over te reizen. Google verzamelde een overzicht van foto’s, filmpjes en 360 graden-beelden van tien belangrijke dansgezelschappen.

Altitude Film Distribution - Bolshoi Babylon
Nieuws - 4 dec 2015

In 2016 biedt HBO met de nieuwe documentaire 'Bolshoi Babylon' een onthullend kijkje achter de schermen van het wereldberoemde, Mouskouse Bolsjojballet, waar ambitie, liefde voor de kunst en vriendjespolitiek met elkaar strijden.

World Ballet Day
Reportage - 1 okt 2015

Ter gelegenheid van de Wereld Ballet Dag heeft de redactie van Dansmagazine.nl vijf feiten over vijf renommeerde balletgezelschappen en choreografen op een rij gezet.

Bron: World Ballet Day - World Ballet Day 2015
Nieuws - 30 sep 2015

Nog een paar uur en dan is het zover: World Ballet Day, oftewel de Wereld Balletdag, gaat van start. Een aantal van de meest gerenommeerde balletgezelschappen ter wereld streamen hun balletlessen en repetities live en delen dit met de wereld.

Pagina's

Abonneren op Bolshoi ballet