Home » Reportage

TED-Talks: De transformatieve kracht van dans voor je mentale gezondheid

In deze TED-talk deelt danser Kevin Turner zijn bijzondere levensverhaal. Hij vertelt hoe hij een professionele danser is geworden en hoe zijn mentale gezondheid samenhing met die ontwikkeling.


Over Kevin

Kevin groeide op in Manchester samen met zijn moeder. Er waren geen kunstenaars in zijn familie en ze gingen ook nooit naar het theater. Grotendeels omdat ze daar het geld niet voor hadden, maar hij wilde altijd al iets doen met beweging en dans. Voordat hij wist wat het woord ‘choreografie’ was, choreografeerde hij al vechtscènes met zijn broertje.

Kevin werd op de basisschool geïntroduceerd bij een lokale ‘youth dance group’. Daar zag hij een hele wereld vol met mogelijkheden. Door dans leerde hij hoe hij zijn emoties en angsten in iets positiefs kon transformeren. Hierna ging hij door met professionele training.


Droom jij van een danscarrière? In onze Opleidingenspecial lees je alles over dansopleidingen en audities.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de danswereld gebeurt? Neem een abonnement.


Zijn mentale aandoening

Maar Kevin had een geheim. Een geheim dat hij aan niemand durfde te vertellen. Hij worstelde namelijk met zijn mentale gezondheid. Eerst verscheen het als depressie. Kevin wist niet eens wat dat woord betekende toen hij het hoorde, maar hij wist wel dat er iets mis was.

In de TED-Talk vertelt Kevin verder over de transformerende kracht van de kunst en bespreekt de impact die het heeft gehad als persoon met een psychische aandoening.

 

Bekijk hieronder de video met de hele TED-Talk!

Meer inspiratie