Home » Reportage

TED-Talk: Zo word je een goede danser

Veel mensen vinden dansen en muziek helemaal te gek. Sommige mensen gaan naar danslessen en oefenen regelmatig om beter te worden. Sommigen dromen zelfs van een danscarrière als professionele danser. Maar hoe word je nu echt een goede danser? Danseres Amrati Hepi vertelt in deze TED-Talk over haar dansverhaal.


Amrita Hepi is een danseres, choreografe en schrijfster. Ze gebuikt de bewegingen van dans om mensen te helpen door hun persoonlijke problemen te komen en de dingen te doen waar ze van dromen. In het filmpje hieronder vraagt ze haar publiek om bepaalde lichaamsdelen aan te raken, zoals hun borst, neus, elleboog en hun billen. Ze vertelt over de schaamte die mensen voelen als ze sommige lichaamsdelen aanraken.

Amrita moedigt, in deze TED-Talk, mensen aan om meer zelfverzekerd en comfortabel te zijn in hun eigen lichaam. De schaamte die mensen hebben om hun lichaam is namelijk nergens voor nodig. Het is belangrijk om kwetsbaar te zijn, maar je moet, volgens Amrita, geen f*ck geven om wat mensen van je denken.

Ook vertelt Amrita haar verhaal en hoe schaamte voor haar lichaam haar heeft weerhouden van dansen. Ze vindt het belangrijk dat mensen zich veilig voelen tijdens het dansen en er helemaal voor gaan.

Bekijk hier de inspirerende TED-Talk van Amrita!

Meer inspiratie