Home » Reportage
Opleiding Dans Maastricht/ Intensieve Dans Academie

Opleiding Dans Maastricht/ Intensieve Dans Academie 2016-2017

Wat is de essentie van jullie aanpak?

Wij hebben voor ieder dansvak een gespecialiseerde docent die zelf ook professionele danservaring heeft. Techniek is belangrijk, maar ervaring en creativiteit net zo zeer. Wie na de auditie wordt toegelaten, krijgt lessen in klassieke dans, moderne dans, improvisatie- technieken, urban en jazzdansen. Leerlingen doen veel workshops en geven voorstellingen. Daarvoor werken we samen met professionele choreografen en dansers, zoals Project Sally Maastricht, Gotra en de Nederlandse Dansdagen. Veel aandacht is er ook voor het maken van eigen choreogra eën en het dansen voor publiek. Want daar gaat het uiteindelijk om. Het toneel op en stralen!

Wat is jullie specialisme?

Wij bieden een opleiding op maat, met passend binnen- en buitenschools onderwijs voor talenten die willen doorstromen naar MBO- of HBO-dansvakopleidingen. ODM/IDA ondersteunt jonge dansers in hun persoonlijke groei. We begeleiden leerlingen om de danstechniek zo toe te passen, dat die past bij hun lichaam. Eigenheid en authenticiteit staan daarbij voorop.

Wat is het belang van een dansopleiding?

Onterecht wordt soms gedacht dat een dans(voor)opleiding zich alleen bezighoudt met het aanleren van danstechnieken. Onze hoogste prioriteit ligt bij het begeleiden van jonge mensen voor een zo breed mogelijke toekomst. Behalve dansen leer je ook de volgende vaardigheden: zelfdiscipline, incasseringsvermogen, inlevingsvermogen, creatief denken, zelfstandig werken, kunnen werken in een team, presenteren voor een groot publiek. En je fysieke conditie komt op topniveau.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

We vallen als vooropleiding onder Codarts Rotterdam en wisselen docenten, leerlingen en kennis uit. We bereiden jonge talenten voor op audities en een toekomst in de dans. Maar we zijn er ook voor jongeren die niet per se van dans hun beroep willen maken, maar die wel op een intensieve, kwalitatief hoogstaande manier willen dansen. 

Contactinformatie:

Opleiding Dans Maastricht/ IDA 
Bonnefanten College/ Kumulus

Marishka van Loon, coördinator
Eenhoornsingel 100
6216 CW Maastricht
w: www.opleiding-dans.nl
e: info@opleiding-dans.nl 

Meer inspiratie