Home » Reportage
Foto: De Dansopleiding van Creative College

Dansopleiding van Creative College 2016-2017

Wat is jullie specialisme?

De Dansopleiding richt zich op het ‘urban’ werkveld. Dit betekent dat ons specialisme ligt bij de dansstijlen die hun oorsprong vinden op straat en in de clubs. Denk hierbij aan de stijlen: Hip-Hop, Popping, Locking, B-boying, House, Krump, Vogue, Waacking, Dancehall, Experimental, etc.

Wat maakt jullie opleiding bijzonder?

Bij De Dansopleiding heb je alle middelen en faciliteiten onder één dak. Hierdoor is onderling netwerken een stuk makkelijker. Daarnaast zijn de docenten de crème de la crème in hun vakgebied. Ook zij hebben weer hun eigen netwerk. Zo kom je terecht in een groot bolwerk van professionals. Niet alleen onze docenten beoordelen de producten van de studenten. Dit gebeurt ook door mensen uit het werkveld. Ook niet onbelangrijk: je behaalt een mbo-diploma op niveau 4, waarmee je kan doorstuderen aan het hbo. We leiden je niet alleen op tot uitvoerend danser maar ook tot ondernemer in dans en/of dansende ondernemer.

Wat is het grootste misverstand over dansopleidingen?

Men denkt vaak onterecht dat De Dansopleiding een pretopleiding is. Niets is echter minder waar! Je hebt goede werkethiek, discipline, toewijding en talent nodig. Naast het dansen geven wij je de tools om als ondernemer in dans/dansende ondernemer aan de slag te gaan. Je krijgt vakken als ondernemen, trainingsleer, voedingsleer, didactiek, communicatie, burgerschap etc. En vanuit het beroepsonderwijs krijg je ook Nederlands, Engels en rekenen.

Welk advies geef je aankomende studenten vaak?

Hard work and dedication beats talent! Je zult echt bloed, zweet en tranen in je vak moeten stoppen! Ook is het hebben en opbouwen van een goed netwerk cruciaal.

Op welke quote over de opleiding ben je trots?

Een student zei ooit eens tijdens een presentatie: ‘Door deze opleiding ben ik een betere versie van mezelf geworden’.

Wat zijn de carrièrekansen van je studenten?

Deze zijn goed. De Dansopleiding heeft een goede reputatie in de urban scene. Dit komt door meerdere successen van zowel onze studenten (Kevin ‘Paradox’ Oelen, Pop’arazzi crew, The Kulture Kids) als onze docenten. Daarnaast hebben wij maar één klas per leerjaar, en dit zorgt voor kansen op de groeiende arbeidsmarkt.

Contactinformatie:

Creative College
Brandenburchdreef 20
3562 VD Utrecht
t: 030-754 1700
w: dedansopleiding.nl