Home » Reportage

3 heerlijke gezonde oranje recepten voor Koningsdag

Ondanks de coronamaatregelen, viert heel Nederland ook dit jaar gewoon weer Koningsdag. Met deze drie oranje recepten kom je in de helemaal in de mood voor de verjaardag van de koning én ze zijn ook nog eens heerlijk gezond!

1. Wortel-tomatensoep

Dit recept voor twee personen is heel makkelijk om te maken. Door de oranje kleur van deze soep kom je helemaal in de stemming!

Benodigdheden:

  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gr wortels
  • 1 aardappel
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje groenten
  • snufje zout en peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheut kookroom

Zo maak je dit gerecht:

  • Maak de wortels schoon en snijd ze in stukjes.
  • Schil de aardappels en snijd de aardappels, ui en knoflook in stukjes.
  • Giet een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg na 2 minuten de wortel en tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Daarna voeg je de tomatenblokjes, aardappelblokjes, water, kruiden en het bouillonblokje toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat circa 20-25 minuten zachtjes koken totdat de wortel en aardappel lekker zacht is.
  • Voeg vervolgens de kookroom toe en pureer de soep.

Recept van: Lekker simpel

2. Fruitsalade met mango, meloen en banaan

Wil je iets feestelijks, maar ook snel klaar zijn? Dan is een fruitsalade een goede optie.

Zo maak je dit gerecht:

Benodigdheden:

  • 1/2 Meloen
  • 1 Banaan
  • 1 Mango

Zo maak je deze fruitsalade:

  • Snijd de meloen in blokjes
  • Snijd de mango in blokjes
  • Snijd de banaan in plakjes
  • Mengen en verdelen over drie schaaltjes

Gerecht van: Voedsaam en snel

3. Zoete aardappellasagne

Een andere oranje groente is natuurlijk de zoete aardappel! Probeer dit lekkere vegetarische gerecht voor vier personen kan je gewoon thuis uit.

Benodigdheden:

  • 1 ui
  • 4 tl oregano
  • 400 g zoete aardappels
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 150 g cottage cheese

Zo maak je dit gerecht:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pel en snipper dan de ui.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de oregano op laag vuur.
  • Schil de zoete aardappels. Snijd er dunne plakken van.
  • Kook de zoete aardappelplakken 3 minuten in een pannetje totdat ze wat zachter zijn geworden. Giet af en zet ze dan even weg.
  • Voeg als de ui glazig is de tomatenblokjes toe met een flinke snuf peper en zout. Laat het dan op een laag vuur pruttelen.
  • Snijd de courgette in dunne lange plakken.
  • Verdeel 1 laag van de zoete aardappelplakken over een middelgrote ovenschaal. Leg hierover de courgetteplakken en schep daarover de tomatensaus.
  • Maak nog een laag van zoete aardappel, courgette en saus en maak af met de cottage cheese.
  • Strooi nog wat peper en zout over de bovenkant en zet de lasagne dan 30 minuten in de oven.

Dit gerecht komt van: Chickslovefood

Meer inspiratie