Voorstelling Lisbeth Gruwez in de Brakke Grond

Voorstelling Lisbeth Gruwez in de Brakke GrondOp vrijdag 26 en zaterdag 27 april staat de voorstelling It’s going to get worse and worse and worse, my friend van Lisbeth Gruwez / Voetvolk in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam. De voorstelling was in 2012 een groot succes op Julidans en toert inmiddels wereldwijd. In Nederland is de voorstelling dit seizoen alleen nog in Amsterdam te zien.

It’s going to get worse and worse and worse, my friend is een solo van Lisbeth Gruwez en gaat over de macht van het woord. Spraak kan dienen als een machtig wapen; woorden kunnen vele mensen in beweging zetten. De kracht van een toespraak hangt volgens Gruwez vaak af van de trance waarin de spreker belandt als hij volledig opgaat in de woorden van de speech. De Vlaamse danseres en choreografe beeldt deze trance uit. Waar sprekers de lucht doorklieven met hun vlijmscherpe woorden, doet Liesbeth Gruwez dat met haar bewegingen. Hierbij maakt ze gebruik van een toespraak van Jimmy Swaggart, een ultraconservatieve Amerikaanse televangelist.

Lisbeth Gruwez / Voetvolk

Voetvolk is een dans/performancegroep opgericht rondom Lisbeth Gruwez en componist en musicus Maarten van Cauwenberghe. Sinds de oprichting in 2007 heeft het gezelschap diverse performances gecreëerd, waaronder Birth of Prey (2008) en L’origine (2011). Gruwez en Van Cauwenberghe zijn beide ‘artists in residence’ bij Troubleyn, het laboratorium van Jan Fabre.

Kijk hier voor meer informatie over Lisbeth Gruwez / Voetvolk of ga naar de website van de Brakke Grond om direct kaarten te bestellen. Na afloop van de voorstelling op 26 april vindt een nagesprek plaats.

Foto: Robert Douglass, verkregen via Flickr.