Spring ik? van Danstheater AYA op theatertour

Danstheater AYA. Spring ik?Van 6 april tot en met 14 mei is Spring ik? van Danstheater AYA te zien in verschillende theaters in Nederland. Deze dansvoorstelling begon vorig jaar als locatieproject in Amsterdam Noord. In een theatraal woonhuis hebben tien jongeren ieder op hun eigen manier hun eerste stappen naar de toekomst gezet.

Spring ik?

In de bewegingsvoorstelling Spring Ik? van theatermakers Anne-Beth Schuurmans en Marije Uijdehaage vormen de tekst en beweging van de spelers zelf vormt het uitgangspunt voor de voorstelling.

De jongeren twijfelen, komen in beweging, struikelen, vallen en staan weer op. Ze gaan altijd door. Ieder op hun eigen manier. Het publiek kijkt mee naar wat ze dromen, ontdekken, vinden, kwijtraken en delen.

Speeldata

zo 6 april. 15.00 uur Theater Vleuterweide, Vleuten
ma 7 april 19.30 uur De Krakeling, Amsterdam
ma 7 april 20.30 uur De Krakeling, Amsterdam
do 17 april 19.30 uur Zonnehuis, Amsterdam
wo 14 mei 17.00 uur Bijlmer Parktheater, Amsterdam

Kaartjes voor de voorstelling zijn te bestellen bij bovenstaande theaters.

Danstheater AYA

Danstheater AYA maakt danstheatervoorstellingen voor jongeren over actuele, schurende thema’s die aansluiten bij hun belevingswereld, zoals culturele identiteit, seksualiteit, groepsdruk of populariteit. AYA’s voorstellingen kenmerken zich door een dynamische mix van dansvormen, speelstijlen en muziek. Danstheater AYA gebruikt moderne dans in combinatie met tekst en persoonlijke verhalen van dansers naast populaire uitingen uit de urban culture om jongeren aan te spreken in hun eigen taal. Zo willen zij een jong publiek uitnodigen verder te kijken dan hun horizon reikt.