Prijswinnaars Anna Tsygankova, Remi Wörtmeyer met hun Awards vergezeld door Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet.

Russische dansprijzen voor Anna Tsygankova en Remi Wörtmeyer

Anna Tsygankova en Remi Wörtmeyer, eerste solisten van Het Nationale Ballet, zijn 25 april 2016 beiden in de prijzen gevallen tijdens de vijfentwintigste editie van het Dance Open Festival in Sint Petersburg, Rusland. Tsygankova en Wörtmeyer wonnen beiden in de categorie voor meest expressieve danser. Tsygankova won de Ms. Expressivity Award, Wörtmeyer mocht de Mr. Expressivity Award in ontvangst nemen.

Een internationale jury kende Anna Tsygankova de prijs toe voor haar uitvoering van een pas de deux uit Mata Hari van Ted Brandsen, directeur van Het Nationale Ballet. Tsygankova danste de pas de deux met Artur Shesterikov, eerste solist bij Het Nationale Ballet. Remi Wörtmeyer won zijn award voor zijn uitvoering van een solo uit Vijf Tango's van Hans van Manen.

De prijzen werden uitgereikt tijdens de gala-avond waarmee het Dance Open Festival traditioneel wordt afgesloten. De prijswinnaars ontvingen een kristallen replica van een in brons gegoten voetimpressie van de beroemde ballerina Anna Pavlova, gemaakt in 1913. Er worden prijzen toegekend in zeven verschillende categorieen aan de meest virtuoze en expressieve dansers van het Gala.

Tijdens het Gala waren er optredens van vele internationale gezelschappen waaronder het Bolshoi Ballet en het Mariinsky Ballet. Het Nationale Ballet was sterk vertegenwoordigd met optredens van eerste solisten Anna Tsygankova, Artur Shesterikov, Remi Wörtmeyer en Vito Mazzeo. Matthew Golding, eerste solist bij The Royal Ballet en vaste gastsolist van Het Nationale Ballet won de Mr. Virtuoso Award.

Meer inspiratie