Maastheater

Maastheater organiseert kunstroute in Rotterdam

Van 5 tot en met 30 juni 2021 organiseert Maas theater en dans LIJF010, een wandeling van vier kilometer door Delfshaven. Het project bestaat uit acht kunstfoto’s van acteurs, dansers en ons publiek op grote billboards, een podcast met verhalen, speciaal gecomponeerde muziek en film. Het startpunt is het Maaspodium, het huis van Maas op de Müllerpier in Rotterdam.

Popup-tentoonstelling

Een bijzondere manier om als in publiek in aanraking te komen met kunst. In de weekenden zijn er extra’s met lunches, muzikale traktaties en een verrassingsprogramma. De popup-tentoonstelling wordt op zaterdag 5 juni 2021 bij het Maaspodium geopend door curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo.

Maastheater

Stadsprojecten

LIJF010 is de eerste editie van de Stadsprojecten, waarmee Maas vanaf 2021 elk jaar rond de zomer actuele thema’s uit de directe omgeving ophaalt en in een kunstvorm teruggeeft aan de stad. Met de titel en het concept wil het gezelschap de focus leggen op het lichaam, omdat we in een tijd leven waarin veel digitaal is. Met LIJF010 gaat het publiek naar buiten, de straat op en bewegen met het lichaam.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Verbinding met de echte wereld

Moniek Merkx en Sara Giampaolo, de curatoren van LIJF010, werkten samen met fotograaf Hilde Harshagen, filmer Huub Laurens en een aantal componisten. En natuurlijk met een groep Rotterdammers. “Ik merk dat ik zoveel in m’n digitale bubbel zit de laatste tijd,’’ vertelt Moniek. ‘‘Dat ik soms vergeet hoe belangrijk de verbinding met de echte wereld is. En die maak je met je lijf, je voeten onder het lopen, de zon op je huid, de vogels in je oren. En dan graag ook in contact met echte mensen en veel ruimte in je ogen. Bij dit project hoor je verhalen van mensen die heel bewust met hun lijf omgaan, die trainen voorbij uiterlijk vertoon en naar hun huid, hun hart gaan. En wat blijkt: als je je lijf voelt, voel je leven.”

Sara Giampolo stelt dat een lijf soms veel meer kan zeggen zonder woorden dan mensen denken. "Vaak weten mijn voeten dingen al eerder dan mijn hoofd ze bedacht heeft,’’ zegt ze. ‘‘Het is een kunst om naar die lijven te luisteren. Die van jezelf, maar ook die van de ander. Ik hou van de twijfelende vingers, de nieuwsgierige neuzen, de boze buiken, de verlegen schouders en de dappere ruggen. Ik heb zin om al die lichaamsdelen aan het woord te laten. Juist nu, na al dat binnen zitten en niet gehoord en gezien worden.’’

Ga naar de website voor meer informatie.

 

Foto's: Hilde Harshagen

Meer inspiratie