Het Vondelpark Openluchttheater gaat van start

Trijntje Oosterhuis. Beeld van Vondelpark OpenluchttheaterOp vrijdag 2 juni begint het seizoen van het Vondelpark Openluchttheater met verschillende muziekoptredens om mee te beginnen. Vrijdag 7 juni staat in het teken van dans met de eerste dansvoorstellingen van Keren Rosenberg en ICKamsterdam. Ook de rest van het seizoen zijn er verschillende dansvoorstellingen te bewonderen.

Vondelpark Openluchttheater

Het Vondelpark Openluchttheater wordt op geopend met een optreden van Trijntje Oosterhuis. Dit is het begin van een reeks voorstellingen gedurende een periode van ruim drie maanden.

Wat ooit begonnen is als Vondelparkfeesten in de jaren vijftig is nu uitgegroeid tot een van de grootste openluchtpodiums die Amsterdam te bieden heeft. Al vanaf 1974 is het Openluchttheater drie dagen per week gratis te bezoeken en voor alle leeftijden toegankelijk. Het biedt een divers programma dat wisselt tussen theater, dans, cabaret, jazz, kindertheater, stand-up comedy en muziek.

Keren Rosenberg en ICKamsterdam

Op vrijdag 7 juni zijn er dansvoorstellingen te bewonderen van Keren Rosenberg en ICKamsterdam. Keren Roseberg begint de dag met de voorstelling Dive die het publiek laat nadenken over de beïnvloeding van water. Haar onderzoek over dit fenomeen beeldt ze uit in een solo.

Emio Greco en Pieter C. Scholten van het ICKamsterdam vertonen na Keren Roseberg  een bijzondere dansvoorstelling. In de voorstelling ROCCO: A dark full ride worden de dansers uitgebeeld als boksers in een close combat. De dansers vertegenwoordigen de broederliefde en alle tegenslagen die hierbij horen.

Rest van het seizoen

De vrijdag staat ook de rest van het seizoen in het teken van dans. Vrijdag 14 juni zijn er dansvoorstellingen te zien van New Dans Studios en Danstheater AYA. New Dans Studios presenteert op het Vondelpark Openluchttheater een aantal nieuwe producties. De rest van de maand zijn er onder andere dansvoorstellingen van Nederlands Dans Theater II, Het Internationaal Danstheater, Homesick en Don’t Hit Mama. Het programma met de dansvoorstellingen in de maanden juli en augustus is natuurlijk te vinden op de website.