Het Russian National Dance Theatre naar Nederland

Na eerder al volle zalen te hebben getrokken in Nederland komt het Russian National Dance Theatre eind februari terug met de nieuwe show Spirit of Russia. Het gezelschap brengt een mix van traditionele Russische Dans en hedendaags ballet. Deze voorstelling toont Russische dans van door de eeuwen heen en andere (Russische) culturele tradities.

In de show wordt gebruikgemaakt van herkenbare Russische muziek die speciaal voor deze show gecomponeerd en opgenomen is. De ruim vierhonderd kostuums die gebruikt worden zijn handgemaakt en gedecoreerd met parels, zilver en goud. Kortom, de voorstelling is een kans om kennis te maken met de rijke tradities, cultuur en geschiedenis van Rusland.

Het Russian National Dance Theatre probeert al twee decennia de Russische cultuur en tradities te bewarenwaarborgen. Ook in eigen land is het gezelschap nog steeds avond aan avond uitverkocht. Het gezelschap reist over de hele wereld en heeft tot nu toe al in zeventien landen getoerd. De dansers van het gezelschap komen allemaal van het Professional Ballet College. De opleiding die ze hier volgen duurt vier jaar en tien maanden. Elke drie jaar worden er slechts twintig nieuwe leerlingen toegelaten.

The Spirit of Russia is van 27 februari tot eind april te zien in de Nederlandse theaters. Klik hier voor de speellijst.

Beeld van The Russian National Dance Theatre, fotograaf: Alla Chetveryakova