all over acts of love

Het mooiste liefdesverhaal van deze tijd

ICK Amsterdam en Oostpool slaan de handen ineen en presenteren misschien wel het mooiste liefdesverhaal van deze tijd. Een unieke voorstelling, waarin dans en taal elkaar vinden in de zoektocht naar liefde. Voor All Over – Acts of Love schreef Hannah van Wieringen een nieuwe theatertekst. Vijf liefdesduetten worden gecombineerd met de hedendaagse dans en choreografie van Emio Greco en Pieter C Scholten (ICK). Marcus Azzini (Oostpool) tekent voor de regie.

All Over – Acts of Love gaat op 25 oktober in première tijdens ICK Fest in de Meervaart in Amsterdam en is tot en met 13 december te zien in heel Nederland. Klik HIER voor de volledige speellijst en koop nu je kaarten!

Emio Greco & Pieter C. Scholten en regisseur Marcus Azzini bewonderen elkaars werk. In All Over – Acts of Love komt die bewondering samen in een voortdurende flirt tussen twee theaterdisciplines: zeven dansers en twee spelers geven zich over aan de bewegingen van de liefde. Het resultaat is een spannende voorstelling over totale overgave in een wereld die we dreigen te verliezen.

Verliefd in een verwoeste wereld

Er vindt een ontmoeting plaats tussen twee vreemden - Ludwig Bindervoet en Kendrick Etmon (o.a. Allemaal Mensen) - die elkaar al jaren lijken te kennen. Ze worden verliefd in een grote stad, tegen de achtergrond van een wereld die verwoest dreigt te raken. Hoe gaan we om met liefde in een wereld die steeds duidelijker aangeeft dat het zo niet langer gaat? All Over wil zeggen: wat als alles voorbij is en de wereld echt op is? Maar het betekent ook ‘all over each other’. Acts of love verwijst naar de liefde als een serie handelingen. Iets wat je doet, misschien nog wel meer dan iets wat je voelt.

Greco en Scholten zijn choreografen met een groot gevoel voor theatraliteit. Azzini is een regisseur met een bijzondere interesse in de lichamelijkheid van spel. In All Over - Acts of Love zoeken ze allen naar de betekenis van het lichaam in deze tijd.

Marcus Azzini: “Deze voorstelling gaat over twee mensen die voor elkaar vallen – en toevallig mannen zijn. Na gesprekken met choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten en schrijfster Hannah van Wieringen besefte ik dat dit een positief stuk moet worden, waarin de mannenliefde een keer niet wordt geproblematiseerd. Met All Over – Acts of Love wil ik gewoon een mooi liefdesverhaal vertellen.”
 

Meer inspiratie