Great Expectations opent het Museumplein-weekend

Voorstelling La Commedia. Foto door Ernst van DeurseZaterdag 22 juni 2013 presenteert het stadsgezelschap ICKamsterdam in samenwerking met Het Stedelijk Museum de nieuwe voorstelling Great Expectations. De dansvoorstelling opent hiermee het Museumplein-weekend.

Het museumplein-weekend wordt gehouden ter ere van de opening van de culturele instellingen rondom het plein die waren gesloten voor renovatie. Vorig jaar presenteerde het ICKamsterdam de voorstelling La Commedia, die het begin vormde van de heropening van het Stedelijk Museum.

Great Expectations

De voorstelling Great Expectations geeft een duidelijke weergave van de culturele instellingen. In totaal zijn er vijf dansers. Elke danser beeldt een andere instelling uit. De wilde tango hoort bij het Stedelijk Museum, de rockversie van Vivaldi hoort bij het Concertgebouw, Bach hoort bij het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum onderscheidt zich door de muziek van Charles-Marie Widor. Het Amerikaanse consultaat weergeeft de verbinding tussen de instellingen.

Het ICKamsterdam

Het ICKamsterdam is een afkorting van het International Choreographic Art Centre (kunstencentrum). Het kunstencentrum richt zich op drie pijlers: de pijler Productie staat in het teken van het produceren van voorstellingen, de pijler Gastkunstenaars helpt jong talent met de artistieke en zakelijke aspecten van de dansvoorstellingen en de pijler Academie richt zich op research- en educatieve projecten in het teken van dans. Het centrum staat onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten en richt zich op de hedendaagse dans. In 2013 is het ICK benoemd tot Stadsgezelschap Dans van Amsterdam.

Public Program

Naast het uitvoeren van voorstellingen biedt het ICKamsterdam ook een programma voor kunstenaars, tentoonstellingmakers en cultuurproducten. Het Public Program geeft op donderdagavond, vrijdagmiddag en zondagmiddag verschillende lezingen, boekpresentaties, film- en muziekoptredens, symposia en evenementen. Deze ontmoetingsruimte geeft tot jong talent de gelegenheid om naar buiten te treden.