Goede samenwerking resulteert in nieuwe voorstelling Emio Greco

 Passione in DueDe voorstelling Passione in Due van Emio Greco - ICKamsterdam, die in 2012 in Amsterdam in première ging, is in april weer in een aantal Nederlandse theaters te zien. Ook gaat de voorstelling naar Frankrijk en Israel. Terwijl Emio Greco in zijn vorige productie ROCCO enkel choreograaf was, staat hij in Passione in Due zelf weer op het podium.

Passione in Due, met als subtitel ‘de kracht van de kwetsbaarheid’, is een muzikaal duet van de Franse componist Franck Krawczyk en Emio Greco. Het muziekstuk Mattheus – Passie van Bach is door de muzikant vrij bewerkt en wordt in zeven verschillende tempo’s gespeeld. Vergezeld door de elegante vleugel en de melancholische accordeon zoekt Greco al dansend naar de vereniging van kracht en fragiliteit in één lichaam.

Deze dialoog tussen muzikant en danser is een onderzoek naar de kracht van de eenvoud en de visionaire kracht van het lichaam. Sensualiteit, lijden, zelfopoffering en zelfkennis komen allemaal in één lichaam tot uiting.

Al sinds 1995 werken Pieter C. Scholten en Emio Greco succesvol samen. Passione in Due is het meest recente resultaat van hun samenwerking. Dit muzikale duet Passione in Due sluit goed aan op de zoektocht die zij al jaren samen doen naar de relatie tussen dans en muziek.

Op zoek naar nieuwe dansvormen en een nieuwe dramaturgie van het lichaam besluiten zij in 1996 samen het dansgezelschap Emio Greco l PC op te richten. Hun ambitie gaat echter verder dan alleen het zijn van een dansgroep. Dit heeft in 2009 geleid tot de oprichting van International Choreographic Arts Centre (ICK) waaraan zij nog steeds samen leiding geven.

Kijk hier voor een trailer van de voorstelling, of kijk voor meer informatie op de website van ICK Amsterdam.

Foto: Jean Pierre Maurin