DA CAPO

Gabriela Zuarez/ Sur Mundo Ensemble | Crosscultural Tango in Contemporary Theatre

Gabriela Zuarez, een Argentijns-Nederlandse dramaturg en choreograaf, woont en werkt  als danskunstenares al 18 jaar in Nederland. Sinds 2017 reist ze regelmatig naar Buenos Aires voor een internationale uitwisselingsmissie.

Gabriela Zuarez maakt in haar dansgezelschap Sur Mundo Ensemble gebruik van een eclectische, eigentijdse, hybride fysieke taal. Deze taal is opgebouwd vanuit verschillende dans- en theaterstromingen en vanuit de bewegings-principes van de tango en zijn culturele universum. Daardoor kan Zuarez een ​​nieuwe theatrale taal genereren waarin ‘gelijkheid’ het DNA van het project is. De belangrijkste thema’s van haar dramaturgische danswerken zijn: het transculturele en het uiterlijk van de 'ander', het fysieke misbruik in de creatieve uitbuiting; het thema van het tribale basisinstinct in de hedendaagse westerse maatschappij; de veronderstelde aandacht voor het thema van de mannelijke seksuele dominantie in de tango.

Zuarez werkt sinds vele jaren samen met Celeste Franco en Gerardo Agnese, met wie zij  onder meer het onderzoeksproject Hybrid Languages in Nederland en Coreo-Lab in Argentinië tot stand bracht. Ook de totstandkoming en uitvoering van DA CAPO is te danken aan hun intensieve samenwerking.

De drie de leden van het kleine gezelschap zijn geschoold en afgestudeerd in klassieke en hedendaagse disciplines: dramaturgie, muziek, dans, film. Dankzij hun interdisciplinaire vaardigheden en open, creatieve blik zijn ze diep doorgedrongen in en hebben ze jarenlange ervaring met alle vormen en disciplines die er te vinden zijn in de verschillende stijlen en periodes van de tango.

DA CAPO

DA CAPO is een dansuitvoering waarin een reis wordt uitgebeeld in de tijd terug naar de oorsprong van van het dansende lichaam van de tango. Een reis van een uur waarin dans, muziek en licht samenvloeien tot één sprankelend geheel. En waarin binnen die voorstelling met een video-registratie een nieuwe voorstelling ontstaat.

5 & 6 november, Perdu Theater Kloveniersburgwal 86, 1012 CZ Amsterdam
Voor tickets klik hier

22 october, 12 november en 3 december Masterclasses & Labs
21 November, Open Call Residency May 2023

Meer inspiratie