Engels filmfestival selecteert Introdansfilm ‘The Red Room’

Engels filmfestival selecteert Introdansfilm ‘The Red Room’

FRAME The London Dance Film Festival heeft de Introdansfilm The Red Room van Inge Theunissen geselecteerd. Op 11 juni 2016 vindt de internationale première van de film plaats.

Centraal in documentaire The Red Room staan artistiek directeur Roel Voorintholt en zijn Introdans, een dansgezelschap dat op een eigentijdse en creatieve manier invulling geeft aan ballet. Theunissen besluit Voorintholt te volgen voor het dansseizoen 2014-2015, wanneer hij in 2013 een hersenbloeding krijgt. 

Danskunst als medicijn

De documentaire brengt in beeld hoe Voorintholt strijdt voor zijn herstel, zodat hij bij het 25-jarig jubileum van zijn jeugdensemble aanwezig kan zijn. De film laat daarmee zien dat kunst een genezende werking heeft en toont de combinatie van strijd en feest. De kijker wordt zich bovendien gewaar van het feit dat Voorintholt zichzelf probeert aan te sturen in zijn herstel zoals hij ook zijn dansgezelschap aanstuurt. En het gevecht tegen zijn hersenbloeding heeft resultaat: precies een jaar later spreekt hij het publiek weer toe. 

De Nederlandse versie, met de titel De Rode Kamer, is op 20 juni 2015 in première gegaan bij Omroep Gelderland. Bekijk hieronder de film!

 

Meer inspiratie