Dutch Summer Dance Course 2013

Dutch Summer Dance Course 2013Deze zomer organiseert De Dutch Don’t Dance Division in samenwerking met Ballet & Co en Holland Dance voor de achtste keer de Dutch Summer Dance Course. De internationale danscursus met dit jaar het thema ‘Learn from the Past, step into the Future’ vindt plaats van maandag 29 juli tot en met zaterdag 10 augustus in het Korzo Theater in Den Haag. In de cursus staat het Nederlandse danserfgoed centraal. De cursisten krijgen een inleiding in de Nederlandse danstraditie, met een stukje geschiedenis en inzicht in technieken, invloeden en inspiratiebronnen.

Door middel van een randprogramma maken deelnemers ook kennis met de wereld achter dans. Dit jaar wordt er bijvoorbeeld inspiratie gezocht bij de beeldende kunsten. Onderdeel hiervan zal een vraaggesprek zijn met (ex-)danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en theaterontwerper Toer van Schayk. Verder maken uitstapjes naar Den Haag deel uit van het programma.

Nederland is sinds een aantal decennia zeer bekend als dansland. Er komen vele dansers van over de hele wereld naar opleidingen en gezelschappen in ons land. Volgens de Dutch Don’t Dance Division is een zomercursus een zeer goede manier om de historie en visie op moderne dans en ballet in Nederland door te geven, zodat jonge dansers zich met die kennis weer verder kunnen ontwikkelen.

Tijdens de Summer Dance Course zijn er cursussen voor professionele dansers en dansvakstudenten, maar ook voor amateurdansers van (bijna) alle leeftijden. Nieuw in 2013 is een cursus voor dansdocenten. De docenten kunnen een aparte route volgen gedurende de periode en ze zijn aanwezig bij diverse lessen die in de cursus aangeboden worden. Ook zijn er gesprekken met diverse dansdocenten en de artistieke leiding van De Dutch Summer Dance Course.

Klik hier voor een overzicht van de cursussen en het aanmeldingsformulier.

Ontwerp poster: Jiska van den Berg