Den Haag Danst partners houden dansaudities

Dansliefhebbers in en rond Den Haag kunnen de aankomende weekenden hun hart ophalen. Verschillende partners van Den Haag Danst hebben in september auditieweekenden op stapel staan. De kans om jouw danstalent te laten zien en misschien wel in een professionele productie te schitteren!

Verschillende dansstijlen bij Crosstown

Op zondag 22 september kun je auditie doen voor Crosstown I, Crosstown II en Crosstown Productie. De selectiedag is het moment om te ervaren of Crosstown iets voor jou is. Je kunt meedoen aan workshops in verschillende dansstijlen modern en hiphop zoals die bij Crosstown DH gegeven worden. De choreografen en docenten kijken op die dag wat jij allemaal kan en welk XDH traject voor jou geschikt is. Iedereen van 14 tot 25 jaar die openstaat voor verschillende dansstijlen kan meedoen. Danservaring is niet vereist. Meer informatie en opgeven via de website van Crosstown DH.

Dans mee in de kerstproductie De Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division 

Ook De Dutch Don't Dance Division houdt weer haar jaarlijkse auditieronde voor de rollen in de kerstproductie De Notenkraker. Op zaterdag 21 september is de auditieronde voor het corps de ballet voor mensen van 14 tot en met 25 jaar en van 18 tot en met 65 jaar. Tenslotte kunnen op zondag 22 september professionals en HBO studenten dans auditeren. Meer informatie en opgeven via de website van DeDDDD.

Maak je debuut op het Holland Dance Festival 

Op zondag 22 september zijn tenslotte de audities van Dance Date van Holland Dance. Holland Dance biedt je de unieke kans om in het landelijke project Dance Date met een professionele choreograaf te werken en je danservaring te verrijken. De premiere vindt plaats tijdens het Holland Dance Festival 2014 in Den Haag.

Je maakt kans om in werk te dansen van de volgende choreografen: Min Hee Bervoets, Krisztina de Châtel, Ed Wubbe (Scapino Ballet Rotterdam), David Middendorp, Conny Janssen, Jiří Kylián en Johan Inger (Nederlands Dans Theater). Voor de urbanchoreografie werkt Sinerjey, bekend van The Ultimate Dance Battle en So You Think You Can Dance, mee.

Tijdens de audities krijg je te horen met welke choreograaf je gaat samenwerken. Alle gevorderde en ambitieuze amateurdansers van 14 jaar of ouder kunnen zich opgeven via de website van Holland Dance Festival.