Dansweek bij Podium Mozaïek

In oktober staat Podium Mozaïek een week lang in het teken van dans. In deze dansweek zijn er drie verschillende voorstellingen te zien voor jong en oud. Op 12 oktober komen de jongens van de iLL Skill Squad de theaterzaal op de kop zetten met hun show 155. Zondag 13 oktober kunnen kinderen vanaf 8 jaar kennismaken met de moderne dans tijdens de voorstelling Nader te benoemen van dansgezelschap Vloeistof en aansluitend deelnemen aan workshops. En na een reis langs theaters en festivals keert Meisje Loos op donderdag 17 oktober weer terug naar haar thuishaven: Podium Mozaïek.

iLL Skill Squad met 155

De iLL Skill Squad treedt op 12 oktober op in Podium Mozaïek.Zaterdag 12 oktober 21.00 uur
Na een theatertour komt de iLL Skill Squad Podium Mozaïek op de kop zetten met hun show 155. Als meervoudig winnaar van de Kunstbende, deelnemer aan breakdance events, Hollands Got Talent en So You Think You Can Dance stond het showteam al talloze malen op het toneel. In samenwerking met Theatergroep Dox maakten de iLL Skill Sqaud de multimediale theatershow 155 vol dans, muziek, video en comedy.

155

155 is wat alle dansers van de iLL Skill Squad op hun lichaam hebben getatoeëerd. In een tijd waarin je elkaar binnen een seconde, met één muisklik, kan ontvrienden, vormen ze al vijftien jaar een hecht collectief. Nu is het tijd voor hun eigen theatershow, over jongens die graag een groep willen zijn in een tijd waarin je aanwezigheid altijd op ‘misschien’ staat, de vraag ‘hoe gaat het?’ steevast wordt beantwoord met ‘druk, druk, druk’, iedereen er goed uit moet zien, falen geen optie is en de gemiddelde attentiespanne twee seconden bedraagt.

Lees ook een interview met de iLL Skill Squad op Dans Magazine.

Vloeistof met Nader te benoemen

Op 13 oktober is Nader te benoemen van Vloeistof te zien in Podium Mozaïek.Zondag 13 Oktober 14.00 uur
Door de televisieprogramma’s So You Think You Can Dance en The Next Generation neemt de populariteit van de moderne dans toe. Dansers gooien hoge ogen met bijzondere choreografieën in deze dansstijl. Tijdens Nader te benoemen kunnen kinderen (van 8 tot 12 jaar) op interactieve wijze kennis maken met moderne dans.

In het dansstuk staan het kind en zijn individuele beleving centraal; de kinderen zijn actief betrokken en deel van de voorstelling. De moderne dansbewegingen zijn zo gekozen dat kinderen ze zelf ook kunnen (na)doen.

De reacties van de kinderen zijn leidend motief, onderwerp en hoofdrol van dit project. De kinderen hoeven dus niet netjes stil te blijven zitten om pas achteraf hun fantasie te uiten. Dat mag meteen. Of hun reactie nu meer en meer bewegen is, of dat zij lachen, praten, dansen of afwachtend zitten te kijken; hun reactie maakt de voorstelling compleet.

Workshops
Deze voorstelling is een middagvullend programma: Eerst gaan de kinderen naar een dansvoorstelling kijken, daarna gaan ze zelf een voorstelling maken en tenslotte wordt de zelfgemaakte voorstelling gepresenteerd aan de (groot)ouders. De (groot)ouders zijn tijdens de voorstelling en het oefenen niet aanwezig in de zaal. Tussen 14.00 en 14.30 is er beneden in de studio een ouder-kind workshop voor eventueel meegekomen jongere broertjes en zusjes.

Meisje Loos

Meisje Loos keert op 17 oktober terug naar Podium Mozaïek.Donderdag 17 Oktober 20.30 uur
Na een reis langs theaters en festivals keert Meisje Loos weer terug naar haar thuishaven: Podium Mozaïek. De voorstelling is een coproductie van VET producties en Podium Mozaïek en ging tijdens Julidans 2011 in première bij Podium Mozaïek.

Meisje Loos is een eigentijdse dansvoorstelling met komische momenten, die in grote lijnen de gebeurtenissen volgt uit het liedje Daar was laatst een meisje loos. Door middel van dans, raps, muziek en kostuums wordt er gespeeld met thema’s als sekse en identiteit.

Meisje Loos verkleedt zich als matroos en gaat de grote zee op. Hun schip voert hen over woelige baren naar onbekende kusten. Haar angst herkend te worden als meisje en de magnetische aantrekkingskracht van de matroos, met daar bovenop de plagerijen van de kapitein, maken haar reis alles behalve gemakkelijk. Haar onontkoombare ontmaskering zou haar fataal worden als er ook niet iets vreemds met de kapitein aan de hand was...

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen op de website van Podium Mozaïek.

Meer inspiratie