Dansgezelschap Don’t Hit Mama brengt Father Father

Father Father crewKomend seizoen brengt het dansgezelschap Don’t Hit Mama in samenwerking met HipHopHuis in Rotterdam, de voorstelling Father Father uit. Het is een voorstelling van Lloyd Marengo waarin vier b-boys en een percussionist zich buigen over de betekenis van de vaderfiguur in hun leven.

Father Father is een vervolg op Marengo’s eerder gechoreografeerde dansstuk Tag en gaat over de rol van de vaderfiguur en de verantwoordelijkheid en keuzes die daarmee gepaard gaan, zaken die zowel in de hiphopwereld als daarbuiten om aandacht vragen. De voorstelling wordt gedanst door de internationaal bekende b-boys Rabbani Sayed, Xisco Riboch, Menno van Gorp en Mamadou Gassama en toont een combinatie van hun talent en persoonlijke verhalen. Zij worden ondersteund door de Braziliaanse muzikant Julio Pimentel.

Lloyd Marengo is zelf afkomstig uit de breakdance scene en Father Father is zijn eerste avondvullende voorstelling. Marengo zet de kracht en explosiviteit van de b-boy danstaal om tot een kwetsbaar en gedoseerd danstheater. De voorstelling speelt van 5 oktober tot 12 december.

Kijk voor de complete speellijst op www.donthitmama.nl