Dansers gezocht voor theatraal clubevent Axé!

De groepen Don’t Hit Mama en Teatro Munganga wilden al lange tijd samen een productie maken. Nu is het zover met Axé!, een theatraal clubevent. Tijdens dit event staan de toeschouwers met de dansers op de vloer en wordt er gezamenlijk een verhaal gecreëerd. Iedere avond zal dus anders zijn.

De term ‘axé’ betekent positieve en vitale energie en is afkomstig uit de Braziliaanse candomblé. Candomblé, een vermenging van Afrikaanse en Christelijke religieuze gebruiken, ontstond in Brazilië tijdens de slavernij. Tijdens het swingende event wordt door middel van dans, percussie en zang verbinding gemaakt met de goden. De energie die wordt opgeroepen in de candomblé doet denken aan wat er in een goede dansclub gebeurt.

Dansers gezocht

Don’t Hit Mama en Teatro Munganga zijn nog op zoek naar jonge mensen vanaf 15 jaar die mee willen doen met de voorstelling. Per speelplek wordt er een groep samengesteld. Om mee te kunnen doen dien je te beschikken over een portie lef en dans- en theaterskills, geïnspireerd op hiphop, house- of clubdance. Er worden vijf trainingen georganiseerd als voorbereiding op de voorstelling.

De auditie voor de voorstelling van  Delft (17 maart) vindt plaats op 23 februari van 13.00 tot 16.00 uur in Delft. Data voor de andere speelplekken volgen. Wil je meer weten of je opgeven? Stuur dan een mail naar stagiair2@donthitmama.nl of bel met 020-4634449. Klik hier voor een overzicht van de speellijst.

Don’t Hit Mama en Teatro Munganga

Don’t Hit Mama brengt krachtige danstheatervoorstellingen en clubevents. Het is het dansgezelschap van theatermaker Nita Liem en schrijver/dramaturg Bart Deuss. De inspiratie voor hun voorstellingen halen ze uit clubdans en Amerikaanse en Afrikaanse dansvormen, die de basis zijn van alle moderne urban dansstijlen.

Teatro Munganga werd opgericht in 1986 in Amsterdam door vier theatermakers uit Brazilië. Het begon met een keertje een stuk maken, maar ondertussen bestaat de groep al meer dan vijftien jaar en hebben ze ook diverse optredens  in het buitenland gedaan. Munganga komt van het woord mganga, een stam uit Afrika. De voorstellingen van Munganga draaien om de vreugde, kwetsbaarheid, hoop en kracht van het leven.