Dansateliers – Of a Kind en Please me Please

Dansateliers presenteert Liat Waysbort en Katerina Dietzov

Op 30, 31 januari en 1 februari opent Dansateliers haar studio´s voor de presentaties van Liat Waysbort en  Katerina Dietzová in samenwerking met componist Jelte van Andel. De makers presenteren het resultaat van een intensieve werkperiode waarmee zij dit nieuwe jaar startten. Zowel choreograaf  Liat Waysbort als Katerina Dietzov waren vorig jaar te zien met twee indrukwekkende solo´s en maken nu een werk voor twee.

Of a Kind -  Katerina Dietzová en Jelte van Andel

Katerina Dietzová zette vorig jaar haar eigen lichaam in voor de solo Analog waarin ze onderzoek deed naar het idee van gedeelde structuren. In Of A Kind werkt ze samen met componist Jelte van Andel om tot "de ultieme universele ervaring" te komen. Of A Kind is een performance voor twee, Katerina Dietzová en Jelte van Andel, en gaat over context en interpretatie. "Kunnen we de herinnering aan omstandigheden en gebeurtenissen elimineren en de universele waarheid onthullen die hierachter ligt verscholen?"

Please me Please - The Duet - Liat Waysbort

Liat Waysbort maakte vorig jaar Please me please - the solo, met de ijzersterke performer Ivan Ugrin. Het stuk ging officieel in première op het festival Platforma HR in Zagreb waar het de publieksprijs won. Voor Please me please - the duet werkt Waysbort nu samen met twee grande dames van de dans: Amy Gale (66), oprichtster van Dansateliers, en Angela Linssen (60), artistiek leider Moderne Theaterdans, Amsterdam. Met hen bevraagt ze bevredigende beelden van schoonheid door het oudere lichaam als niet voor de hand liggend uitgangspunt te nemen.

Dansateliers

Dansateliers is een onafhankelijke werkplaats voor hedendaagse dans. De organisatie speelt al twintig jaar een belangrijke rol in het ontwikkelen van nieuwe generaties dansmakers die met het vinden van een plek in het nationale en internationale hedendaagse dans veld de discipline voeden en in beweging houden.
 
De Dansateliers' werkplaatsprojecten bieden choreografen tijd en ruimte voor onderzoek en ontwikkeling van de eigen signatuur en artistieke identiteit. De projecten, hoe kort ook, worden altijd gepresenteerd tijdens studiopresentaties. Dans is een levende kunstvorm, waarbij publiek onontbeerlijk is. 

Meer inspiratie