Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker ontvangt medaille van Portugese regering

De Portugese regering heeft op maandag 29 september 2014 de medaille van Culturele Verdienste uitgereikt aan Belgisch choreografe Anne Teresa de Keeresmaeker. De choreografe is geëerd om haar bijdrage aan een sterke verspreiding en verrijking van hedendaagse dans in Portugal. Zo is ze een samenwerking met het Nationaal Ballet van Portugal aangegaan en ook haar residentie als artiest van de stad Lissabon heeft de hechte relatie met Portugal versterkt.

Anne Teresa de Keersmaeker

Anne Teresa de Keersmaeker is een van de meest bekende choreografen in de hedendaagse dans. Anne heeft haar opleiding gevolgd op de Tisch School of the Arts in New York en was toen al druk bezig als choreograaf. Anne heeft veel choreografieën op haar naam staan en ook heeft ze haar eigen gezelschap genaamd Rosas. Voor dit gezelschap heeft ze vele choreografieën gemaakt waaronder het beroemde stuk Rosas danst Rosas. Even later in haar carrière richt ze PARTS (Performing Arts Research and Training Studios) op in België.

 

Sinds het begin van haar carriere wordt Anne al geprezen om haar werk. Zo draagt ze sinds 1996 in haar eigen land de titel van Barones en kreeg ze van de Vlaamse regering de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste. In Frankrijk is ze benoemd tot Commandeur de l’ordre des Arts et des Lettres en in Wenen is ze vereerd met de Goldenes Verdienstzeichen des Landes Wien.

Meer inspiratie