Bolshoi Ballet en Nederlands Dans Theater wederom op het witte doek

Bolshoi Ballet en Nederlands Dans Theater op het witte doek. Foto door Pathé NLOok dit seizoen worden wederom acht topproducties van het Bolshoi Ballet van Moskou vertoond in CineMec Ede en een aantal Pathé bioscopen in Nederland. Naast het Bolshoi Ballet, worden er ook vier producties van het Nederlands Dans Theater vertoond. De voorstellingen zijn te zien tussen 30 september 2012 en 30 mei 2013 onder de naam Pathé Ballet. De aftrap van het programma is de klassieker La Sylphyde uitgevoerd door het Bolshoi Ballet.

Het Bolshoi Ballet

In 1776 werd het Bolshoi Ballet in Moskou opgericht en het werd hiermee het eerste vaste balletgezelschap van de stad. Het gezelschap is wereldberoemd om zijn betoverende voorstellingen en dansers van exceptioneel hoog niveau. De balletklassieker Swan Lake (het Zwanenmeer) werd in 1877 speciaal voor het Bolshoi Ballet ontwikkeld en is nu een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. De balletten die in bioscopen vertoond worden, zijn hiervoor speciaal opgenomen met tien camera’s met HD kwaliteit en worden met geavanceerde technieken per satelliet live de wereld over gestraald. Dit seizoen worden de voorstellingen Swan Lake, The Pharaoh’s Daughter, Nutcracker, La Bayadère, Don Quixote, The Rite of Spring en Romeo and Juliet vertoond.

NDT Live

Sinds 31 mei dit jaar werkt het NDT samen met Pathé, onder de naam NDT live. Zo werden er al voorstellingen van het NDT vertoond in ruim 400 bioscopen wereldwijd, waaronder in Kroatië, Italië, Frankrijk, Zweden, Nederland, Spanje, Tsjechië en vele anderen. Dit seizoen zijn in Nederland An evening with Kylián / Inger / Walerski , An evening with Leόn & Lightfoot , An evening with Crystal Pite en An evening with Ekman / Eyal & Behar / Leόn & Lightfoot / Inger te zien.Voor meer informatie en locaties, bekijk hier de website