Beroemde dansmakers tijdens Holland Festival

De 67ste editie van het Holland Festival, dat op 1 juni opent met de dansvoorstelling Vortex Temporum van Anne Teresa De Keersmaeker, is de tiende en laatste editie onder artistieke directie van Pierre Audi. Audi toont een staalkaart van makers, ideeën en voorkeuren die hij in de voorbije jaren introduceerde en presenteerde. In de dansprogrammering van 2014 toont Audi de grote makers van de afgelopen jaren.

Dansprogrammering

Naast de opening van Anne Teresa De Keersmaeker regisseert Alain Platel een concert van de Sapeurs uit Kinshasa. William Forsythe komt met een vlijmscherp en vrolijk commentaar op de kunstwereld. Lemi Ponifasio uit Nieuw Zeeland zet een nieuwe stap in zijn werk met een kritische reflectie op ons leven met social media. Ook Nederlandse dansgezelschappen ontbreken niet. Het Nederlands Dans Theater staat op het programma met een locatieproductie in het Amsterdam Food Center en Het Nationale Ballet brengt een bewerking van The Tempest van Shakespeare in choreografie van Krzysztof Pastor.

1-4 juni Rosas / Vortex Temporum
7-9 juni Nederlands Dans Theater / Programma V
16-18 juni Serge Kadukji, Fabrizio Cassol, Alain Platel, KVS en Les Ballets C de la B / Coup Fatal
18-29 juni Het Nationale Ballet / The Tempest
23-25 juni The Forsythe Company / The Returns
25-26 juni Lemi Ponifasio / The Crimson House

Holland Festival

Het Holland Festival is sinds 1947 het toonaangevende internationale podiumkunstenfestival in Nederland. Jaarlijks presenteert het festival uitzonderlijke voorstellingen van internationaal niveau. Het festival kent een roemruchte geschiedenis waarbij iedere artistieke directeur een eigen wending gaf aan het festival. Al meer dan zestig jaar is het festival telkens weer spraakmakend.

Sinds 2005 is het Holland Festival met artistiek directeur Pierre Audi terug bij zijn wortels: een mix van alle podiumkunsten, een mix van grote namen en gedurfde experimenten. Pierre Audi wil, net als de eerste artistiek leider en pionier Peter Diamand, kwaliteit laten zien en horen die het Nederlandse publiek nergens anders kan beleven.