Aanmoedigingsprijs voor Het Nationale Ballet-danser Nathan Brhane

Nathan Brhane (midden), Han Ebbelaar (links) en Alexandra Radius (rechts)Nathan Brhane, lid van de Junior Company van Het Nationale Ballet, heeft op dinsdag 17 december 2013 de Aanmoedigingsprijs ontvangen van Stichting Dansersfonds ’79. Brhane ontving de prijs van € 1.500,- tijdens de ceremonie in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Nathan Brhane is in 1993 geboren in Meppel. Hij volgde zijn dansopleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. In 2011 liep hij een stage bij Het Nationale Ballet en sinds augustus 2013 maakt hij in dat dansgezelschap deel uit van de Junior Company.

Andere winnaars

De deskundige jury gekoppeld aan het Dansersfonds ’79 bestaat uit danscritici die deel uitmaken van het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet. Zij reikten op dinsdag nog een aanmoedigingsprijs uit. Die ging naar Myrthe van Opstal van het Nederlands Danstheater. Ed Wubbe, artistiek leider van het Scapino Ballet Rotterdam, mocht de Prijs van Verdienste 2013 in ontvangst nemen.

Stichting Dansersfonds ‘79

Stichting Dansersfonds '79 werd door het dansersechtpaar Han Ebbelaar en Alexandra Radius opgericht, in eerste instantie om (ex-)dansers financieel te ondersteunen. Het voornaamste doel van het fonds is nu het ondersteunen en stimuleren van dans en jonge dansers.

Op 20 januari 2014 vindt het door Stichting Dansersfonds ’79 georganiseerde benefietgala plaats, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Tijdens dit Balletgala treden grote Nederlandse dansgezelschappen op, maar ook dansgroepen die de afgelopen jaren door het fonds in de schijnwerpers zijn gezet. De volgende dansgezelschappen zullen aanwezig zijn: Het Nationale Ballet en het Junior Company, Introdans, Introdans Ensemble voor de Jeugd, Scapino Ballet Rotterdam, Nederlands Dans Theater I en Marijn Rademaker van het Stuttgarter Ballet.