Nationale Opera & Ballet

11% MEER BEZOEKERS VOOR NATIONALE OPERA & BALLET IN 2019

In 2019 verwelkomden de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet 11% meer bezoekers dan in 2018. In totaal bezochten 243.349 bezoekers de voorstellingen van de beide gezelschappen in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam. Dit leverde een gemiddelde zaalbezetting op van 94%. Het totaal aantal bezoekers inclusief de (inter)nationale tourneevoorstellingen van Het Nationale Ballet en De Nationale Opera komt voor 2019 uit op 285.791.  

Het zaalbezettingspercentage van Het Nationale Ballet steeg naar een recordhoogte van 98,6% in Nationale Opera & Ballet, een stijging van bijna 7% ten opzichte van 2018. Het Nationale Ballet verwelkomde in totaal 21% meer bezoekers dan in het voorgaande kalenderjaar. Het zaalbezettingspercentage van De Nationale Opera in Nationale Opera & Ballet steeg met 3,3% naar 89,4% ten opzichte van 2018. De Nationale Opera wist in 2019 in totaal 2% meer bezoekers naar Amsterdam te trekken dan in 2018.

De grootste successen boekte Het Nationale Ballet met de klassiek producties: Het Zwanenmeer, Notenkraker en Muizenkoning en Romeo en Julia. Maar ook de nieuwe productie van David Dawson (Requiem), en programma’s met werk van Hans van Manen (Ode aan de Meester) en George Balanchine (Best of Balanchine III) waren vrijwel volledig uitverkocht. Bij De Nationale Opera speelden de producties Progy and Bess (Gershwin/Robinson), Madama Butterfly (Puccini/Wilson) en Die Walküre (Wagner/Audi) voor uitverkochte zalen.

Meer inspiratie