Balletschool Staluse Pera

Heemraadssingel 235 - 3023 CD Rotterdam

De op 24 augustus 1909 in Scheveningen geboren, en in Rotterdam bekend geworden danseres, viel op door haar sterke persoonlijkheid, uitstraling en een unieke eigen manier van balletles geven. Ze stimuleerde haar leerlingen door hen in staat te stellen eigen kracht, gevoel en persoonlijkheid naar buiten te brengen.

Ze was streng en kritisch, maar daarentegen ook zeer positief, enthousiast en opbouwend als dansdocent. Als danseres hanteerde ze voor zichzelf een ijzeren discipline, maar eiste dat ook van haar leerlingen. Door de dans en haar lange levenservaring had ze geestelijk en fysiek veel kracht opgebouwd. Mede dankzij haar sterke expressie in haar op ‘Austrucktanz’ geinspireerde optredens, had ze aan haar Russische publiek haar artiestennaam ‘Staluse Pera’ te danken, wat ‘Stalen Veer’ betekent. In lichaam en geest sterk zo als staal, maar ook lenig en licht als een veertje….

Ze was heel trots dat haar leerlingen zich vooral dankzij haar lessen ook konden ontwikkelen tot zelfverzekerde en mentaal sterkere mensen. Dit werd zichtbaar in hun geestelijke en fysieke houding en merkbaar in hun gezondheid. Haar doel was om hen vooral positiever en trotser te laten worden op zichzélf, met name in het dagelijks leven. Deze filosofie zal door de bestuurders en balletdocenten van Balletschool Staluse Pera, in nagedachtenis aan haar oprichtster, altijd uitgedragen blijven worden….

Het voortbestaan van de rond 1927 opgerichte ‘Balletschool Staluse Pera’, was de laatste vurigste wens van de Scheveningse danseres en dansdocente Staluse Pera (24/8/1909 – 14/4/2000). De school is later officieël in 1995, en praktisch vanaf haar dood sinds 2000, voortgezet onder de naam ‘Stichting Dansschool Staluse Pera’.

Balletschool Staluse Pera is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 9,99 voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

 

Abonneren op Balletschool Staluse Pera