Balletschool Heerhugowaard

Albert Soncklaan 1-3 - 1701 BX Heerhugowaard
 

Over ons

Bij Balletschool Heerhugowaard kan jong en oudterecht voor heel veel dansplezier! Op een ontspannen en vakkundige manier bezig zijn met dans, dat is de doelstelling van Balletschool Heerhugowaard. Gediplomeerde dansdocentengeven les in: dans met je dreumes, peuterdans, kleuterdans, klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, streetdance, pilates, tapdans en dansmix. Leerlingen krijgen in de groepslessen voldoende persoonlijke begeleiding en uitdaging op maat, zodat zij een goede basis krijgen om zich artistiek te ontwikkelen. Uitmuntende leerlingen kunnen worden uitgenodigd auditie te doen voor de selectiegroepen.

Voor volwassenen is er een ruim aanbod in lessen klassiek ballet, jazzdans, moderne dans en pilates. 

In de jaren dat er geen grote leerlingenvoorstelling plaatsvindt is het mogelijk om gedurende het gehele seizoen in te stromen. In de jaren dat er wel een grote leerlingenvoorstelling plaatsvindt is het mogelijk om tot 1 mei in te stromen. Dit geldt niet voor de lessen peuterdans, kleuterdans en pilates, daar kan het gehele jaar door worden ingestroomd. De eerstvolgende grote voorstelling is in juni 2018.

Oprichting 

Balletschool Heerhugowaard is in 1987 opgericht door Wilma Verzeilberg. In een klein zaaltje in theater De Schakel begon Wilma met enkele lessen klassiek ballet, die al snel werden aangevuld met andere disciplines. In 2005 nam Hilde Kroon de leiding over en tilde de balletschool weer op een hoger plan. In augustus 2011 nam Eefke Heitbrink het stokje van Hilde over en onder haar leiding groeit de Balletschool nog steeds gestaag. Eefke is afgestudeerd als docente theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), en heeft ruime ervaring in zowel lesgeven als in het maken van uiteenlopende choreografieën voor dansvoorstellingen en musicals.

Voorstellingen en andere activiteiten

Leerlingen presenteren zich jaarlijks op het Coolpleinfestival/Culturele Amateur Manifestatie (CAM) in Heerhugowaard en op verschillende andere gelegenheden. Om het jaar is er een grote voorstelling waaraan alle leerlingen van de balletschool deel kunnen nemen. De volgende voorstelling staat gepland in juni 2018.

Daarnaast worden er buiten de lessen korte cursussen, (vakantie)cursussen en theaterbezoeken georganiseerd. Ook kun je bij Balletschool Heerhugowaard terecht voor een swingend kinderfeestje met een thema naar keuze, bijpassende kostuums en een spetterende dans die jullie samen instuderen!

Locatie

De lessen worden gegeven aan de Albert Soncklaan 1-3 in Heerhugowaard. Daar zijn twee ruime zalen en één kleine zaal. In de gezellige foyer kunnen ouders een kopje koffie of thee nuttigen en gebruikmaken van gratis Wi-Fi. Om het pand is er ruim voldoende gratis parkeergelegenheid. 

Balletschool Heerhugowaard is ambassadeur van Dans Magazine. Dans je bij deze dansschool? Dan betaal je maar € 9,99 voor een heel jaar Dans Magazine! Kijk snel verder

Abonneren op Balletschool Heerhugowaard