SALLY Dansgezelschap Maastricht

Onder leiding van Stefan Ernst en Ronald Wintjens is het in 2005 opgerichte platform voor vernieuwende jeugddansvoorstellingen SALLY Dansgezelschap Maastricht uitgegroeid tot een volwaardig dansgezelschap. In 2013 heeft het dansgezelschap, destijds nog Project Sally, zich op uitnodiging van de gemeente in Maastricht gevestigd. Per seizoen produceert het dansgezelschap drie dansvoorstellingen en een samenhangend educatief programma.

Dansgezelschap van Maastricht

SALLY Dansgezelschap Maastricht maakt dansvoorstellingen voor jonge kinderen, jongeren en iedereen jong van hart. De familievoorstellingen mogen niet te kinderlijk zijn en moeten ook de ouders aanspreken. Dat kinderen niet ademloos naar moderne dans kunnen kijken is een fabeltje. Door veel try-outs te doen weten de choreografen hoe kinderen reageren en waar ze onrustig van worden.

Ronald Wintjens: “Het is prachtig als je jonge kinderen iets kunt laten zien wat ze nog nooit gezien hebben. Vaak vergeten ze dat hun hele leven niet meer. Het mooiste is wanneer ze ook nog eens begrijpen wat je op het toneel laat zien. Soms zijn we nogal verbaasd over wat ze al aan kunnen.” (Limburgs dagblad, 7 maart 2014)

Project Sally Maastricht ondersteunt jong danstalent

Project Sally Maastricht vindt het ook belangrijk om met jong danstalent te werken en hen te ondersteunen. Recent afgestudeerde dansers vallen vaak in een gat en vinden geen werk – maar wel bij Project Sally Maastricht! Artistieke leiders Ronald Wintjens en Stefan Ernst kiezen voor jonge, ambitieuze dansers voor hun dansvoorstellingen. Zowel stagiaires, recent afgestudeerden en dansers met enkele jaren ervaring worden aangenomen. Het repertoire en de choreografieën die zij voorgeschoteld krijgen, dagen hen uit om hun grenzen te verleggen. Ook op productiegebied worden altijd jonge mensen ingezet.

Choreograaf Ronald Wintjens

Artistiek leider Ronald Wintjens is een choreograaf van Limburgse bodem. Als danser werkte hij bij onder andere Galili Dance en Conny Janssen Danst. Met beide gezelschappen creëerde hij vanaf zijn choreografiedebuut in 1996 ook dansvoorstellingen en educatieve projecten. Zijn choreografieën waren ook te zien bij Dansgroep Amsterdam, Chameleon Dancetheater Montreux, Huis voor de Kunsten Limburg en Olislaegers en Co. Wintjens was drie jaar lang artistiek coördinator van NND/Studiogroup in Groningen. Buiten zijn werk als dansmaker creëert Wintjens dansfilms en bedenkt hij dansconcepten.

Choreograaf Stefan Ernst

Artistiek leider Stefan Ernst is choreograaf binnen Project Sally Maastricht. Voorheen danste hij bij onder andere Introdans en Conny Janssen Danst. Bij Introdans maakte hij zijn eerste zelfstandige choreografie. Daarna volgden vele (inter)nationale danswerken voor onder andere het Saarlandische Staatstheater Saarbrucken, Productiehuis Brabant, Danshuis Station Zuid, De Nederlandse Dansdagen en jeugddansgezelschap De Stilte. Ernst werkt ook als choreograaf en docent bij de dansacademies in Tilburg, Rotterdam en Arnhem.

Ernst is ook werkzaam als cineast en componist. Hij produceerde films voor onder meer Moving Movies en Noord Nederlandse Dans. Voor Project Sally Maastricht maakte hij de muziek voor onder andere Super, Vreemde Eenden en BLAUW.

De Nederlandse Dansdagen gaan door!
Nieuws - 29 apr 2021

In 2021 wordt hét dansfestival van Nederland gehouden in het Maastrichtse theater.

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Kinder- en jeugddansvoorstellingen in Nederland op een rijtje.
Reportage - 10 jun 2020

Een overzicht van Nederlandse kinder- en jeugddansgezelschappen, en hun opkomende voorstellingen, die niet mogen ontbreken aan danskennis!

Subsidie aanvragen toe- en afgewezen. Scapino Ballet de komende periode niet.
Nieuws - 9 jun 2020

De Raad voor Cultuur heeft bekend gemaakt wie de komende vier jaar in aanmerking komt voor de basisinfrastructuur subsidie (BIS) voor 2021-2024.

Twee dansers uit de voorstelling KIEM van Conny Janssen
Nieuws - 12 feb 2020

Wil je nog een avondje naar het theater en echt iets bijzonders bijwonen? Hier is een overzicht van zeven dansvoorstellingen die je niet mag missen.

Reportage - 25 mei 2018

Project Sally presenteert met Dekbed (4+) een autonome wereld. De wereld tussen werkelijkheid en fantasie.

Reportage - 20 apr 2018

Afgelopen oktober was het tijd voor een feestje. Want het
moderne dansgezelschap voor een jong publiek Project Sally
bestaat tien jaar.

WOEST van SALLY Dansgezelschap Maastricht. Fotografie Jochem Jurgens
Review - 20 mrt 2018 - Joanna Fox

WOEST toont hoe professionele driftkikkers met hun boosheid en nare energie kunnen omgaan. Hiermee inspelende op kinderen van gescheiden ouders.

Skyline - SALLY Dansgezelschap Maastricht, fotograaf Tycho Merijn
Review - 22 sep 2017 - Joanna Fox

Skyline is grappig, intens, herkenbaar, poëtisch maar niet té, omdat het soms ook lekker abstract is. Dankzij vijf jonge dansers expressief en energievol.

 Project Sally Maastricht
Nieuws - 1 mrt 2017

Wij zijn op zoek naar een zakelijk leider met ervaring op gebied van zakelijk, financieel en cultureel management om ons team te versterken en mee te bouwen aan een nieuwe toekomst. UPDATE: Deze vacature is gesloten.

Pagina's

Abonneren op SALLY Dansgezelschap Maastricht