Plan d-/Andreas Denk

Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn stichting plan d-/andreas denk professioneel danstheater voor de jeugd en voor volwassenen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Objecten en de omgeving waarin Andreas Denk zijn personages plaatst, spelen hierbij een cruciale rol.

Plan d-/andreas denk

Plan d-/andreas denk biedt letterlijk en figuurlijk een ruimte waarin men vrij is zijn of haar eigen persoonlijke verhaal te maken. Hiermee wil Denk de toeschouwers toegang verschaffen tot de tussenruimtes van het bestaan en wil hij ervoor zorgen dat ze die gebieden gaan verkennen waar ze doorgaans niet zo snel terecht zouden komen. Zo hoopt hij hen op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren. Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

Artistiek leider Andreas Denk

Andreas Denk was twaalf jaar lang een van de artistieke leiders van het Hans Hof Ensemble en produceert sinds 2008 voorstellingen met zijn eigen stichting. Plan d-/andreas denk is een kleine, krachtige, flexibele en slagvaardige organisatie, die ook internationaal samenwerkt met verschillende theaters en productiehuizen binnen Europa. Denk werkte voor Schauburg München, Staatstheater Braunschweig, maakte een coproductie met Szene Bunte Wähne. en stond op het Schäxpir festival.

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Kinder- en jeugddansvoorstellingen in Nederland op een rijtje.
Reportage - 10 jun 2020

Een overzicht van Nederlandse kinder- en jeugddansgezelschappen, en hun opkomende voorstellingen, die niet mogen ontbreken aan danskennis!

Dansgezelschap Plan d- / Andreas Denk
Nieuws - 28 sep 2017

Dansgezelschap Plan d- / Andreas Denk zoekt per direct voor onze dansproducties Buurman in de Natuur, IJspaleis en Buurman in de Bieb een productieleider.

Zeehelden Plan D- / Andreas Denk
Review - 31 mrt 2015

Op 28 maart ging de nieuwe jeugdtheaterdansvoorstelling Zeehelden van Plan D- / Andreas Denk in première in jeugdtheater de Krakeling te Amsterdam. Zeehelden is ruw en stormachtig en wiegend en zacht tegelijk.

Zeehelden Andreas Denk
Nieuws - 20 mrt 2015

Plan d- / andreas denk gaat op 28 maart 2015 in de Krakeling te Amsterdam in première met de jeugddanstheatervoorstelling Zeehelden, een spannende dansvoorstelling over de magische kracht van de zee 

Review - 18 mrt 2013

Au! is een jeugddanstheatervoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar over pijn hebben en pijn doen. De voorstelling van choreograaf Andreas Denk en eindregisseur Bram de Goeij ging woensdag 13 maart in première in De Krakeling in Amsterdam.

Nieuws - 2 mrt 2013

Woensdag 13 maart gaat de voorstelling Au! van plan d- / Andreas Denk in première in De Krakeling in Amsterdam.

Review - 4 jan 2013

Is het genialiteit of gekte, een gedachte of werkelijkheid? Dit zijn de vragen die opborrelen tijdens de confronterende danstheatersolo Glas. Choreograaf en danser Andreas Denk gaat in deze voorstelling voor volwassenen een gevaarlijke en onbeheerste relatie aan met zijn omgeving, waarin parelkettingen moordwapens worden en een wc-pot zijn redding.

Nieuws - 13 apr 2012

Het Duitse dansfestival Tanzmesse in Düsseldorf legt dit jaar van 29 augustus tot 1 september 2012 een speciale focus op de Nederlandse dans.

Pagina's

Abonneren op Plan d-/Andreas Denk