Maas theater en dans

Maas theater en dans

Maas is een podium en een gezelschap van professionele makers die theater en dans maken voor kinderen, jongeren, jong volwassenen, hun familie en vrienden. Dit gretige, brutale en kwetsbare publiek is altijd de bron, bij alle voorstellingen, programma’s, educatie en talentontwikkeling. Maas bundelt de ervaring van theatergroep Max, jeugddansgezelschap Meekers en theatergroep Siberia.

Maas theater en dans

Het gezelschap Maas maakt kwaliteitstheater en -dans in alle soorten en maten. Grote zaalvoorstellingen, kleine schoolprojecten voor in de klas, kleine festivalacts en groot locatietheater. Altijd is er vanzelfsprekend contact tussen het publiek en de mensen die op het podium staan. Maas theater en dans gebruikt een maximale variatie aan theatrale middelen en vertellen op een lichte, transparante manier.

Bij Maas staan er persoonlijkheden op het podium die zichzelf durven laten zien, die zich bewust zijn van hun lichaam en de rollen die ze spelen. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, altijd op een bijzondere manier verteld. Maas is overal te zien: in Rotterdam, de grote en middelgrote steden in Nederland, België en daarbuiten.

Artistiek directeur Moniek Merkx

Vanaf 2013 is Moniek Merkx artistiek directeur van Maas theater en dans voor jong publiek. Zij wordt ondersteund door het artistieke team van Maas theater en dans, bestaande uit Jolanda Spoel, Arthur Rosenfeld en Dorien Folkers. 

Moniek Merkx is regisseur, schrijver en dramaturg. In seizoen 2014/2015 maakt zij bij Maas Het verhaal van de getallen en Voorjaarsoffer. In seizoen 2015/2016 maakt Moniek Wie is er bang voor Wolf en Virginia? en Alice in Wonderland.

Maas educatie

Bij Maas is educatie hoofdzaak. De regisseurs en choreografen denken mee over de educatieve programma’s. De educatieve medewerkers en speldocenten zijn vaak zelf ook makers. In praktische workshops en programma’s leren kinderen liedjes schrijven of filosoferen over goed en fout. Hier leren jongeren lichaamstaal lezen of performances maken in hun schoolkantine. Volwassenen horen achtergronden en kunnen doorvragen.

Winnaars zwanen
Nieuws - 4 okt 2022

30 september zijn tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof de VSCD Dansprijzen, beter bekend als de Zwanen, uitgereikt.

Fotocredits: Bart Grietens
Nieuws - 14 jan 2022

Zakelijk leider Bernadette Stokvis: “Kinderen houden ons podium letterlijk levend”.

Maastheater
Nieuws - 2 jun 2021

Een bijzonder kunstproject! Loop 4 km langs dansers, acteurs en kunstfoto's. Het startpunt is het Maaspodium.

Moniek Merkx
Nieuws - 13 jan 2021

Na acht jaar neemt Moniek Merkx afscheid als artistiek directeur. Lees hier meer over haar opvolgster René Geerlings en over zijn plannen.

Maas theater en dans 155
Nieuws - 23 nov 2020

stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

kinder- en jeugddansgezelschappen in Nederland
Reportage - 19 jun 2020

Een vervolglijstje kinder- en jeugddansgezelschappen in Nederland die de moeite waard zijn om te gaan zien!

Foto: Danielle van den Berg
Nieuws - 26 mei 2020

De minister van Engelshoven bracht op maandagochtend een werkbezoek aan het Maaspodium in Rotterdam waar ze een digitale theaterles bijwoonde.

Bye Bye Baby - Nastaran Razawi Khorasani  / MAAS theater en dans. Foto Nichon Glerum
Review - 8 mrt 2019 - Joanna Fox

De twee fysieke theaterperformers in Bye Bye Baby zijn subliem in mimiek en lichaamstaal van jonge pubers. Prachtig onderwerp, vluchtig uitgewerkt.

chitchat tuning people maas theater en dans
Nieuws - 22 feb 2019

Klabam, poink, klonk, auw! Kleuterdansvoorstelling ChitChat is van 10 februari tot en met 1 mei 2019 te zien in Nederland.

maas theater en dans bye bye baby premiere Nastaran Razawi Khorasani jeugdtheater
Nieuws - 25 jan 2019

Op vrijdag 1 februari 2019 gaat 'Bye Bye Baby' in premiere bij het Maaspodium in Rotterdam.

Pagina's

Abonneren op Maas theater en dans