Lonneke van Leth Producties

Lonneke van Leth Dans is hét Haags dansgezelschap voor de jeugd, dat produceert, presenteert, onderwijst en experimenteert. Artistieke domeinen als tekst, vormgeving, muziek, digitaal beeld en de verhalende dansstijl communiceren met het jonge publiek. Met haar eclectische dansstijl en onverwoestbare verhalen, die vol humor en in vlotte en eigentijdse bewerkingen worden herverteld, weet het gezelschap de jeugd op een toegankelijke manier bekend te maken met deze kunstdiscipline. Verwondering, emoties, verbazing, samen ontdekken én begrijpen, voorstellingen en workshops: de jeugd beleeft moderne dans. 

De multidisciplinaire producties sluiten aan bij de belevingswereld van toekomstige volwassenen, raken aan maatschappelijk relevante onderwerpen en nodigen uit tot openheid, kwetsbaarheid en reflectie.

De Zaak Carmen – Lonneke van Leth Producties. Fotograaf De Kooker
Review - 4 sep 2017 - Joanna Fox

De Zaak Carmen van Lonneke van Leth Producties is een dansthriller / detective. Zelden zien wij een dansvoorstelling in dit genre.

Het grootste Zwanenmeer ter wereld
Nieuws - 22 aug 2017

Deze week komt het 'het grootste Zwanenmeer ter wereld' weer naar Nederland. Lonneke van Leth zet een heuse detective in de vorm van dans op de bühne.

Lonneke van Leth - De Odyssee
Nieuws - 19 feb 2015

Lonneke van Leth zoekt voor de dansvoorstelling De Odyssee amateurdansers uit regio Veghel.

Nieuws - 29 okt 2013

Lonneke van Leth Producties presenteert dit najaar de vijfde editie van het festival UNEVEN, waar dans, muziek, beeldende kunst en film samenkomen. UNEVEN 2013 draagt het thema ‘Componisten’.

Interview - 9 jul 2013

Stalen balken, een wirwar aan buizen en een betonnen vloer, dat is het decor van Het Zwanenmeer: Siegfried en Odette van Lonneke van Leth Producties. In dit stuk geen lyrische klassieke dans, maar een geheel nieuwe interpretatie van het beroemde en bijna 150 jaar oude ballet van Petipa en Ivanov.

Nieuws - 25 nov 2011

De Haagse choreografe Lonneke van Leth zoekt 24 amateurdansers voor een nieuw te creëren groepschoreografie voor het ballet het Zwanenmeer.

Abonneren op Lonneke van Leth Producties