Korzo

Korzo productieKorzo is een productiehuis gevestigd in Den Haag en staat bekend als een avontuurlijk podium en een van de grootste productiehuizen voor de dans van Nederland. Korzo signaleert danstalent, mobiliseert, begeleidt en neemt initiatieven om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten in de podiumkunsten. De visie van Korzo is het maken van kunst en het tonen van kunst voor het publiek in één gebouw. Korzo wordt ook vaak beschreven als het Korzo Theater door de vele voorstellingen die in het productiehuis worden gegeven. Korzo heeft diverse choreografen van onder andere de hedendaagse dans aan zich gebonden die stukken voor het productiehuis maken. Bekende Choreografen van Korzo zijn bijvoorbeeld Joeri Dubbe, Iván Pérez, Jasper van Luijk, Alida Dors, Amos Ben-Tal en nog veel meer.

Projecten waar Korzo mee bezig is, verschilt van Crosstown DH, een broedplaats voor jong danstheater talent en DansClick, een toer waarin choreografen van de toekomst worden ontdekt.

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien
Reportage - 27 aug 2020

Deze nieuwe voorstellingen kun je in september allemaal zien

Twee dansers uit de voorstelling KIEM van Conny Janssen
Nieuws - 12 feb 2020

Wil je nog een avondje naar het theater en echt iets bijzonders bijwonen? Hier is een overzicht van zeven dansvoorstellingen die je niet mag missen.

Jiří Pokorný creëert zijn eerste voorstelling ‘The Little Great People’
Nieuws - 4 apr 2019

Jiří Pokorný is een van de choreografietalenten die zich heeft ontwikkeld binnen de samenwerking van het Nederlands Dans Theater en Korzo.

BNG Bank Dansprijs naar virtuoze winnaars
Nieuws - 22 feb 2019

Sarada Sarita en Christiaan De Donder & Sedrig Verwoert winnen de BNG Bank Dansprijs 2019.

premières top 15 oktober
Nieuws - 10 okt 2018

Door al die verschillende premièrelijsten raak je het overzicht snel kwijt. Daarom heeft Dans Magazine een selectie gemaakt uit de diverse premières.

Nationale Opera en Ballet Nederlands Dans Theater Scapino Ballet Korzo
Nieuws - 1 jun 2018

Deze week staan er drie premières op de planken: het Nationale Opera & Ballet, Nederlands Dans Theater en het Scapino Ballet.

Casi Humano - Itzik Galili. Foto Blanca Razquin
Nieuws - 1 dec 2017

Rond Korzo heeft zich een groep gezelschappen verzameld die ook de functie van een choreo­grafisch centrum hebben, met talentontwikkeling als speerpunt.

Satyagraha - Korzo producties
Nieuws - 4 jul 2017

Help jij mee de opera Satyagraha van Philip Glass te voltooien in een bijzondere uitvoering met 2 koren en Indiase en moderne dansers?

Portret Joost Groeneboer. © Dans Magazine
Blog - 3 nov 2016

De subsidies zijn weer verdeeld. Over de keuzes van de subsidiecommissies valt te twisten, maar twee ontwikkelingen baren onze hoofdredacteur zorgen.

Nieuws - 22 sep 2016

Het schrijverstraject Hedendaags Schrijven over Hedendaagse Dans gaat in op het denken en schrijven over dans. Welke ervaringen neem je mee de zaal uit en hoe vertaal dat naar tekst? Doe mee met de editie Den Haag-CaDance november 2016 – maart 2017.

Pagina's

Abonneren op Korzo