In Motie

In Motie is een jong gezelschap en is gebrand een plek te veroveren in de kunst en cultuurwereld van Nederland. De wens is om vanuit Utrecht, de uitvalsbasis, uit te groeien tot een significant dansgezelschap. Het blijven ontwikkelen van artistieke vaardigheid en ondernemerschap is diens streven.

In Motie heeft twee speerpunten. Ten eerste de productie van dansvoorstellingen, ten tweede de organisatie van professionele danstrainingen. Het produceren van voorstellingen is onze voornaamste activiteit. De producties die In Motie ontwikkelt ontstaan vanuit initiatiefneemster en artistiek leider van In Motie, Meta Rooding. Rooding werkt vanuit verschillende inspiratiebronnen uit haar eigen omgevingswereld en levenservaringen.

Naast het produceren draagt de stichting ook bij aan de ontwikkeling van danscollega’s door ze te ondersteunen met professionele trainingen, workshops en netwerkmogelijkheden.

Team In Motie

Het team van In Motie bestaat uit verschillende individuen die zich inzetten voor de ontwikkeling van In Motie dans. "Met elkaar hopen wij dit werk voort te zetten en te laten groeien!"

De artistiek leider van dit team, Rooding, heeft een grote passie voor het creëren van choreografieën en wil zich verder ontwikkelen als choreograaf. Voor Rooding is dans en beweging een waardevol communicatiemiddel; communicatie door middel van lichamelijke beeldvorming en een fysieke activiteit die live gepresenteerd wordt door mensen die deelnemen aan de maatschappij waarin wij leven. Tijdens haar voorstellingen probeert Rooding te communiceren met haar publiek waardoor er vaak (non)verbale interactie plaatsvindt tijdens en na de voorstelling. Rooding wenst haar publiek mee te nemen in haar belevingswereld en zo op creatieve en fysieke wijze in aanraking te brengen met maatschappelijke en culturele thema’s.

In de afgelopen jaren heeft Rooding verschillende dansproducties geproduceerd en heeft ze deze mogen presenteren op diverse festivals en in verschillende theaters. In 2014 heeft ze de artistieke leiding op zich mogen nemen voor het evenement Zingende Beelden 2014 in Utrecht. Deze openluchtvoorstelling werd mogelijk gemaakt door Cultuur19, een organisatie die culturele activiteiten organiseert in Utrecht Leidsche Rijn. Na dit succes is Meta gevraagd om speciaal voor Festival Loeren bij de Boeren 2015 in Houten een voorstelling te ontwikkelen. Op het prachtige Landgoed Wickenburgh heeft ze een intense maar ook intieme dansvoorstelling gecreëerd. Loeren bij de Boeren wordt georganiseerd door Cultuur Aan de Slinger in Houten en laat bezoekers van het festival op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst en cultuur - én met het gebied de Kromme Rijnstreek.

In september 2016 brengt Rooding, samen met haar dansers, de Diefdijk te Everdingen in beweging. Opnieuw krijgt Rooding de kans om een locatievoorstelling te creëren op én voor een specifieke locatie.

Website: www.inmotiedans.nl

Facebook: @inmotie

Twitter: @In_motie

Bunker 599 - In Motie Dans. © Richard Beukelaar
Nieuws - 3 mei 2017

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur spelen meer dan tachtig voorstellingen om deze dag extra betekenis te geven. Na de succesvolle meerdaagse uitvoering van afgelopen zomer keert In Motie terug naar de doorgezaagde bunker aan de Diefdijk in Culemborg.

Nieuws - 2 dec 2014

Ben jij een dansprofessional, startend of ervaren, maar mis je een wekelijkse training op niveau in Utrecht? Dan is Danstraining In Motie iets voor jou!

Abonneren op In Motie