De Châtel sur Place

De Châtel sur Place is de stichting die choreografe Krisztina de Châtel heeft opgericht om artistieke projecten te kunnen blijven realiseren. Nieuwe choreografieën zijn voornamelijk grote projecten op locatie.

Spannende combinaties

Ruimte en omgeving speelden altijd al een belangrijke rol in het werk van De Châtel. Zo maakte ze voorstellingen in een museum, een duinpan, een rozenkas, een kerk. En haalde ze haar inspiratie uit haar directe omgeving door onder anderen te werken met skaters, vuilnismannen, mensen met een psychische achtergrond, seksueel misbruikte mannen, brandweermannen.

Dat levert spannende combinaties op: confrontaties tussen mens en natuur, mens en machine, tussen kunst en maatschappij, tussen dans en beeldende kunst.

Nieuws - 7 mei 2014

Voor haar nieuwste dansvoorstelling liet Krisztina de Châtel zich inspireren door stratenmakers. ÚT (OET) is op 28 en 29 juni te zien in de Westergasfabriek in Amsterdam en tijdens Julidans op 4 en 5 juli.

Nieuws - 2 apr 2013

Choreografe Krisztina de Châtel presenteert een nieuw dansprogramma met werk van vijf talentvolle choreografen die ze de kans wil geven om zich verder te ontwikkelen. Voor de eerste editie van het programma Krisztina’s Keuze heeft De Châtel de volgende choreografen uitgenodigd een werk te creëren: Melissa Ellberger, Cecilia Moisio, Eva Susova, Cris Tandy en Kat Válastur.

Abonneren op De Châtel sur Place